Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kuvajtská národná banka sídli v novom mrakodrape

Napísal Róbert Bosák, 11.08.2022

Najlukratívnejšia finančná štvrť v kuvajtskej metropole sa postupne rozrastá do výšky aj rozlohy. Prispel k tomu aj nedávno dokončený mrakodrap. Nová výšková budova sa stala ústredným sídlom centrálnej banky.  

Zdroj: luxurious-studio.com


Kuvajtská národná banka čakala na novú centrálu niekoľko rokov. Predošlé sídlo už dlhšie nespĺňalo rastúce nároky inštitúcie, čo viedlo k príprave projektu novej ústrednej budovy. Tá bola pred niekoľkými týždňami dokončená v rozrastajúcej sa finančnej štvrti Sharq, ktorá sa postupne mení na centrum obchodného a ekonomického života celého Kuvajtu.

Zdroj: fosterandpartners.com

 

300-metrová veža s ikonickým dizajnom

 

V štvrti Sharq už stojí zopár výškových budov, ktoré sú súčasťou miestnej panorámy. Mnohí označujú za jej ústredný bod práve novú centrálu Kuvajtskej národnej banky, ktorá vyniká výškou aj dizajnom. Ateliér Foster + Partners ju navrhol ako ikonickú vežu, ktorá sa smerom k vrcholu stavby zužuje a jej fasáda vyzerá z diaľky ako zakrivená. To z hornej časti budovy vysokej 300 metrov otvára ďalekosiahly výhľad (nielen) na Perzský záliv.

Zdroj: tkelevator.com 


Zelená budova s úspornou prevádzkou

 

Výška a dizajn nie sú jedinými prednosťami nového mrakodrapu. Architektonickou pýchou kuvajtskej metropoly ho robí aj vybavenie objektu a jeho „zelený“ charakter. 63-poschodová veža využíva najmodernejšie systémy a technológie vedúce k čistejšej a šetrnejšej prevádzke. Okrem úsporných chladiacich zariadení sú v objekte nainštalované systémy, ktoré šetria vodu. Nechýbajú ani rekuperačné jednotky a zariadenia na udržiavanie optimálnej vlhkosti vzduchu.

Zdroj: fosterandpartners.com

 

Nová centrála Kuvajtskej národnej banky ponúka dostatok priestoru, aby dostala pod jednu strechu všetkých zamestnancov. Tí majú k dispozícii nadštandardné vybavenie pracovných aj spoločenských priestorov. V budove nechýba reštaurácia, posilňovňa či tanečná sála, z ktorej sa vďaka polohe na 38. poschodí naskytá pútavý výhľad na celú finančnú štvrť a jej najbližšie okolie.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: luxurious-studio.com, fosterandpartners.com, tkelevator.com