Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Jihomoravský kraj prerozdelí majiteľom domov 8 mil. Kč na nové kotly

Napísal Róbert Bosák, 28.12.2021

Štátna podpora českých domácností, ktoré chcú prejsť na „zelený“ spôsob vykurovania domov, bude pokračovať aj v roku 2022. O ďalšie dotácie na kúpu nových eko zariadení budú môcť medzi prvými zabojovať obyvatelia Jihomoravského kraja.

Zdroj: innasol.com

 

V rámci programu Kotlíkové dotace budú môcť o štátnu podporu požiadať majitelia domov v Jihomoravskom kraji, ktorí si plánujú zaobstarať plynový kotol, kotol na biomasu alebo tepelné čerpadlo. Cieľom tohto kroku je nahradiť kotol na pevné palivo a tým sa podieľať na znižovaní emisií z vykurovania. Okrem ochrany životného prostredia bude výsledkom kúpy nového „zeleného“ zariadenia aj úspora nákladov na teplo.

Zdroj: greensquare.co.uk

 

Výzva bude vyhlásená 7. januára

 

Ďalšie kolo prerozdeľovania dotácií na kotol prebehne v rámci 2. krajskej výzvy spadajúcej do spomínaného programu Kotlíkové dotace. Na základe rozhodnutia Rady Jihomoravského kraja bude táto výzva vyhlásená 7. januára 2022. Žiadatelia budú mať 1 mesiac na prípravu žiadostí a všetkých podkladov, ktoré budú potrebné k získaniu dotácie vo výške do 120 000 Kč. Maximálna výška dotácie bude závisieť od konkrétneho zariadenia.

 

Príjem žiadostí začne 7. februára

 

Po uplynutí mesiaca od vyhlásenia výzvy bude spustený online príjem žiadostí. Ten odštartuje 7. februára 2022 o 10:00. Žiadosti budú prijímané najneskôr do 29. apríla 2022. Vzhľadom na nízku alokáciu a veľký záujem v minulých kolách je však pravdepodobné, že vyčlenených 8 mil. Kč bude prerozdelených skôr. Po prerozdelení celej alokovanej sumy sa príjem žiadostí ukončí bez ohľadu na dátum.

 

Podrobné informácie o 2. krajskej výzve a o všetkých podmienkach získania dotácie na nákup kotla nájdete na stránke Jihomoravského kraja www.jmk.cz.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.jmk.cz

Zdroj foto: innasol.com, greensquare.co.uk