Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Grant na obnovu záhrady pre majiteľov domov zasiahnutých tornádom

Napísal Róbert Bosák, 08.10.2021

Straty a škody po júnovom tornáde na Morave ešte nie sú celkom zažehnané. Majitelia zasiahnutých domov však môžu dodatočne využiť ďalšiu formu pomoci, ktorá je aspoň čiastočnou kompenzáciou. Tá má podobu grantu určeného na obnovu záhrady.

Zdroj: pinalcentral.com

 

S poskytovaním grantov pre majiteľov domov zasiahnutých prírodným živlom prišla Nadace partnerství v spolupráci so spoločnosťou Škoda Auto a mimovládnou organizáciou Človek v tísni. Cieľom ich konceptu je finančne podporiť obnovu záhrad na pozemkoch, ktoré v júni zničilo tornádo. Na základe toho nadácia spúšťa program, ktorý umožní poškodeným osobám požiadať o grant a po jeho získaní ním financovať obnovu zničeného exteriéru.

Zdroj: ongardening.com

 

Milióny korún na financovanie výsadby stromov

 

Na podporu obnovy záhrad je vyčlenených niekoľko miliónov korún. Tie sa prerozdelia podľa účelu ich využitia. 3 milióny poputujú na financovanie výsadby nových stromov v záhradách vlastnených súkromnými osobami. Ide o exteriéry v zasiahnutých obciach Hrušky, Moravská Nová Ves, Lužice, Mikulčice a Hodonín. Ďalší milión bude použitý na financovanie výsadby stromov na verejných priestranstvách v týchto lokalitách.

 

Výška grantu sa pohybuje od 5000 do 50 000 Kč

 

Vyčlenené sumy sa budú rozdeľovať podľa vopred určeného kľúča. Záujemcovia o takúto finančnú podporu môžu získať grant v rôznej výške. Minimálna výška grantu pre súkromnú osobu bude dosahovať 5 000 Kč. Maximálna výška finančnej podpory sa môže vyšplhať až na 50 000 Kč. Peniaze z grantového programu sa budú dať použiť aj na obnovu sadov alebo menších predzáhradiek.

 

Žiadosť o grant je možné podať do 1. novembra

 

Získať financie na obnovu záhrad budú môcť iba tí žiadatelia, ktorí si podajú žiadosť včas. Iniciátori grantového programu ohlásili, že žiadosti o finančnú pomoc budú prijímané do 1. novembra. Žiadatelia o ňu môžu požiadať aj v prípade, že s výsadbou financovanou týmto grantom ešte nezačali. Grant je dostupný aj tým, ktorí sa rozhodnú sadiť až budúci rok, buď na jar, alebo v priebehu budúcoročnej jesene.

Zdroj: gardeningknowhow.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz

Zdroj foto: pinalcentral.com, ongardening.com, gardeningknowhow.com