Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Historická sýpka pri Brne sa premenila na bytový dom

Napísal Róbert Bosák, 20.09.2022

Nevyužívané pamiatky prinášajú mnoho možností, ako im vdýchnuť nový život. Druhú šancu dostala aj stará historická sýpka situovaná neďaleko Brna. Odvážna konverzia ju premenila na elegantný bytový dom.

Zdroj: b9.cz

 

Baroková sýpka z roku 1745

 

Premenu hospodárskej stavby na nový bytový dom podstúpila sýpka v obci Sokolnice. Objekt s barokovými prvkami bol postavený v roku 1745. Po dlhých desaťročiach využívania prestal plniť pôvodný účel a v posledných rokoch stál v dedine neďaleko Brna opustený. Jeho ďalšia budúcnosť spočiatku nevyzerala priaznivo. Štátna kultúrna pamiatka však napokon dostala príležitosť a pod taktovkou ateliéru B9 bola premenená na obytnú budovu spĺňajúcu praktickú aj estetickú funkciu.

Zdroj: b9.cz

 

Zachovanie pôvodných prvkov

 

O estetickú funkciu bytového domu sa stará najmä pôvodný vzhľad. Ten sa nezachoval celý, no veľká časť objektu má kontúry podobné tým pôvodným napriek realizácii novej fasády či montáži nových okien. Skoro kompletný pôvodný vzhľad bol docielený aj odstránením častí, ktoré sa k sýpke pristavali neskôr. Odstránené boli kvôli zakrývaniu historického charakteru, ktorého oživenie bolo pilierom celého projektu.

Zdroj: b9.cz

 

Inšpirácia pre ďalšie projekty

 

Prestavba barokovej sýpky v obci Sokolnice patrí medzi najnáročnejšie projekty konverzie českých pamiatok za posledné roky. Ambiciózny projekt dopadol na výbornú a takmer 280-ročná pamiatka má pred sebou ďalšie roky života. Navyše, jej príbeh je obrovskou inšpiráciou pre ďalších architektov, ktorí budú mať možnosť pracovať na konverzii historických budov. Možností je neúrekom. Opustené historické budovy čakajúce na novú šancu sú v celej ČR.

Zdroj: b9.cz

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: b9.cz

Zdroj foto: b9.cz