Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Chátrajúci kaštieľ v Čunove sa mení na ekocentrum

Napísal Róbert Bosák, 22.08.2022

Cenná pamiatka z 18. storočia dostáva šancu na nový život. Kaštieľ v Čunove prechádza rekonštrukciou a postupne sa mení na moderné ekocentrum. Vo vynovenej podobe by sa mal ukázať do konca tohto roka.

Zdroj: partnerskadohoda.gov.sk

 

Barokovo-klasicistická stavba z 2. pol. 18. storočia bola dlho v alarmujúcom stave. Aktuálne sa pracuje na jej opätovnom uvedení do života. Kaštieľ bude opäť architektonickým skvostom bratislavského Čunova vďaka prebiehajúcej renovácii. Tá zahŕňa komplexnú obnovu budovy aj s priľahlým exteriérom.

Zdroj: partnerskadohoda.gov.sk

 

Environmentálna výchova v kaštieli

 

Obnova vyše 200-ročného kaštieľa spája ochranu kultúrneho dedičstva s ochranou životného prostredia. Národná kultúrna pamiatka sa premení na moderné ekocentrum, ktorého cieľom je environmentálne vzdelávanie a osveta spojená s budovaním vzťahu k prírode. Miestny kaštieľ poslúži na tento účel aj vďaka polohe v lokalite spadajúcej do CHKO Dunajské Luhy. Jeho priestory plniace prevažne vzdelávaciu funkciu budú vybavené interaktívnymi prvkami, ktoré majú návštevníkov naučiť myslieť ekologicky jednoduchou a rýchlo zapamätateľnou formou.

Zdroj: bratislavskykraj.sk

 

Dvere otvorené širokej verejnosti

 

Brány nového ekocentra sa nebudú otvárať len žiakom základných a stredných škôl, ktorí sem budú chodiť v rámci environmentálnej výchovy. Multimediálna sála, učebne aj tvorivé dielne budú sprístupnené širokej verejnosti. V ekocentre budú vítaní turisti, rodiny s deťmi aj hostia, ktorí sa ochranou životného prostredia zaoberajú na odbornej úrovni. Sprístupnený im bude aj vonkajší areál upravený na záhradu so vzdelávacou aj relaxačnou funkciou. Obnova exteriéru prebehne v rámci samostatného projektu za necelých 1,7 mil. €. Renovácia samotnej budovy kaštieľa bude stáť 4,4 mil. €.

Zdroj: bratislavskykraj.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislavskykraj.sk

Zdroj foto: partnerskadohoda.gov.sk, bratislavskykraj.sk