Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Európskym hlavným mestom kultúry bude v roku 2026 aj Trenčín

Napísal Róbert Bosák, 16.12.2021

Predstavitelia EÚ každoročne vyberajú 2 až 3 mestá, ktoré sa na obdobie 1 roka stanú kultúrnym centrom Európy. Pred niekoľkými dňami boli vybraté lokality, ktoré budú Európskym hlavným mestom v roku 2026. Jedným z nich bude aj slovenský Trenčín.  

 

Mesto na Považí nie je prvým slovenským zástupcom v zozname lokalít s titulom Európske hlavné mesto kultúry. V minulosti ho získali aj Košice. Do boja o tento významný štatút sa aktuálne zapojila aj Nitra a Žilina, no voľba poroty nakoniec padla na Trenčín. Ten sa o titul v roku 2026 podelí s fínskym mestom Oulu.

Trenčín, Zdroj: expedia.com

 

Šanca prezentovať a rozvíjať miestnu kultúru

 

Zisk titulu Európske hlavné mesto kultúry prináša lokalitám s takýmto štatútom možnosť prezentovať miestnu kultúru celej EÚ. Výnimkou nie je ani Trenčín, kde budú v roku 2026 prebiehať rôzne kultúrne a spoločenské udalosti, ktorých cieľom je priblížiť miestne zvyky, umenie aj samotný kultúrny život ľuďom zo zahraničia. V rámci jednotlivých akcií a podujatí budú mať predstavitelia mesta a miestnej kultúry šancu nadviazať nové kontakty, vďaka čomu bude domáca kultúra nielen prezentovaná, ale aj rozvíjaná.

Trenčín, Zdroj: trencin.sk

 

Spolupráca s domácimi aj českými partnermi

 

Trenčínu sa podarilo získať titul aj vďaka skoro 2-ročnej príprave. Na tej sa podieľalo viacero domácich aj českých partnerov. Nechýbali medzi nimi organizácie a inštitúcie zo susedného Zlínskeho kraja. Z domácich partnerov sa na prípravách podieľal Trenčiansky samosprávny kraj, Trenčianska univerzita A. Dubčeka či jednotlivé mestá v regióne. Ruku k dielu priložili aj dobrovoľníci a ľudia z firemného sektora. Spoluprácou prispelo aj ministerstvo kultúry a ministerstvo obrany.

Trenčín, Zdroj: expedia.com

 

Ziskom titulu sa práca na prípravách a ďalšom kultúrnom rozvoji v meste zďaleka nekončí, práve naopak. Už v januári sa začnú realizovať prvé kroky k naplneniu programu Trenčín Európske hlavné mesto kultúry 2026, ktorý má mesto na Považí kompletne pripraviť na historický okamih.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: trencin.sk, trencin2026.sk

Zdroj foto: expedia.com, trencin.sk