Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Českú cenu za architektúru získala rekonštrukcia paláca na hrade Helfštýn

Napísal Róbert Bosák, 17.11.2021

Monumentálny Helfštýn patrí medzi najväčšie hrady v susednom Česku. Od minulého roka už láka návštevníkov aj do priestorov hradného paláca, ktorý má za sebou veľkú rekonštrukciu. Práve tá sa stala víťazom Českej ceny za architektúru 2021.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Do súťaže o zisk Českej ceny za architektúru udeľovanej Českou komorou architektov sa prihlásilo až 170 projektov zrealizovaných počas posledných 5 rokov. Z tých bolo následne nominovaných 30 diel, ktoré mohli zabojovať o vybrané ceny vrátane hlavného ocenenia. To sa ušlo iba jednému projektu, ktorým je práve rekonštrukcia paláca na hrade Helfštýn.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Projekt je ukážkou koexistencie nového a starého

 

Obnova paláca prebehla na základe návrhu vytvoreného Martinom Karlíkom a Miroslavom Pospíšilom z ateliéru-r. Architektom sa podarilo skombinovať historický nádych priestorov s novými prvkami. Tými sú lávky a schodiská (nielen) s presklenými plochami, ktoré boli zasadené do starých obvodových hradných múrov. Táto kombinácia viedla k zaujímavému ladnému kontrastu medzi historickou zástavbou a modernými prvkami zvýrazňujúcimi dizajn.

Zdroj: atelier-r.cz

 

Ceny boli udelené ďalším 6 finálovým projektom

 

Nielen vzhľad a kvalita prevedenia rekonštrukcie paláca na hrade Helfštýn svedčí o tom, že v posledných rokoch sa v Česku realizujú stále lepšie projekty. Potvrdzuje to ďalších 6 diel, ktoré boli v rámci aktuálneho ročníka ocenené titulom Finalista. Ten sa ušiel komunitnému centru, mestskej hale, rodinnému domu, výstavnému pavilónu, projektu prestavby internátu aj projektu revitalizácie námestia. Súčasťou oceňovania laureátov bolo aj udelenie 2 čestných uznaní a odovzdávanie cien od partnerov podujatia

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ceskacenazaarchitekturu.cz

Zdroj foto: atelier-r.cz