Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Bratislava zvýši vybrané poplatky aj daň za ubytovanie

Napísal Róbert Bosák, 28.03.2023

Bratislavčania aj návštevníci hlavného mesta siahnu pri využívaní niektorých služieb hlbšie do vrecka. Dôvodom je plánované zvýšenie vybraných poplatkov. Zvyšovať sa bude aj daň za ubytovanie.

 

Inflácia aj dopady minuloročných legislatívnych zmien. Podľa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy sa práve tieto dva faktory podpísali pod rozhodnutie zvýšiť niektoré poplatky. Výsledkom tohto kroku má byť viac peňazí v mestskom rozpočte, ktoré majú čiastočne kryť straty spôsobené uvedenými faktormi. Príjmy z vyšších poplatkov majú slúžiť na prevádzku niektorých služieb a rozvoj najdôležitejšej infraštruktúry.

Zdroj: Wikipédia – Kostisl

 

Poplatky vzrastú priemerne o 25 %

 

V zozname služieb a poplatkov, ktoré čaká zvyšovanie, je niekoľko položiek. Zdražovanie sa týka vstupného do mestských kultúrnych inštitúcií aj na mestské športoviská. Vyššie poplatky bude účtovať aj pohrebníctvo Marianum. Viac peňazí utratia aj klienti zariadení pre seniorov, ktoré budú za svoje služby požadovať vyššie úhrady. Jednotlivé poplatky budú zvýšené rôzne. Priemerné zvýšenie pri uvedených položkách má dosiahnuť 25 %.

 

Daň za ubytovanie narastie o 64 %

 

Okrem zvyšovania vybraných poplatkov je v pláne aj vyššia daň za ubytovanie. Hostia alebo návštevníci, ktorí sa ubytujú v hlavnom meste, zaplatia v rámci tejto dane o 64 % viac. Zvýšením vybraných  poplatkov a dane za ubytovanie sa zdražovanie skončiť nemusí. V závislosti od vývoja inflácie a dopadov prípadných ďalších legislatívnych noviniek zaťažujúcich rozpočty samospráv môže prísť k zvyšovaniu cien lístkov MHD alebo k zdražovaniu odvozu odpadov. 

 

Magistrát bude menej investovať

 

Vedenie hlavného mesta sa chce s aktuálnou finančnou situáciou vysporiadať aj spomalením niektorých investičných aktivít. Magistrát už ohlásil škrty, ktoré sa dotknú obnovy vybraných mestských budov. V rámci šetrenia bude na nejaký čas pozastavená obnova vozového parku magistrátu. Jeho vedenie plánuje zníženie počtu zamestnancov. O pracovné miesto príde pár desiatok ľudí.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: Wikipédia – Kostisl, pixabay.com