Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Autobusová stanica Nitra získala prestížne ocenenie iF Design Award

Napísal Róbert Bosák, 14.05.2021

Na poli európskeho dizajnu sa každoročne odovzdáva viacero ocenení. iF Design Award patrí do skupiny najprestížnejších. O to viac je zisk takejto ceny významným míľnikom nielen pre autobusovú stanicu v Nitre, ale aj pre celý česko-slovenský dizajn.

 

Udeľovanie ocenení iF Design Award má dlhoročnú tradíciu. Prví víťazi boli vyhlásení ešte v roku 1953. Myšlienka medzinárodnej súťaže sa však nezmenila ani po viac ako 60 rokoch. Aj v súčasnosti sa ceny v jednotlivých kategóriách odovzdávajú projektom, ktoré sú ukážkou kvalitného dizajnu a jeho prínosu pre spoločnosť a každodenný život v nej. Podľa poroty sa takýmto dizajnom môže pochváliť aj vynovená autobusová stanica Nitra.

Zdroj: egoe-plus.eu 


Krajšia a komfortnejšia autobusová stanica

 

Približne 1000 spojov a priemerne 27 000 cestujúcich denne, to sú len 2 čísla poukazujúce na vyťaženosť autobusovej stanice v Nitre. Aj preto sa v roku 2015 začalo s jej renováciou, ktorá prebehla vo viacerých fázach. Vo vynovenej podobe bola do užívania odovzdaná v roku 2019, odkedy cestujúcim poskytuje vyšší komfort a krajší estetický vzhľad. To neuniklo pozornosti porotcov, ktorí v aktuálnom ročníku iF Design Award 2021 zaradili autorov projektu stanice medzi laureátov prestížnej ceny.

Zdroj: egoe-plus.eu 


Pozornosť upútalo nové zastrešenie terminálu

 

V rámci rozsiahlej modernizácie sa zrekonštruovala celá stanica. Najväčšiu pozornosť však vzbudzuje nové zastrešenie terminálu. Pri jeho návrhu sa vsadilo na ucelenú strechu, ktorá pokrýva všetky nástupištia daného terminálu naraz. Dôvodom takéhoto technicky náročného a málo vídaného dizajnového riešenia bola ochrana cestujúcich pred dažďom počas prechodu medzi nástupišťami. Spojením pultových striech, ktoré na seba priamo nadväzujú, sa zároveň podarilo vytvoriť pútavý vzhľad, ktorý dopĺňa praktický úžitok zastrešenia.

Zdroj: egoe-plus.eu

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ifworlddesignguide.com, wdo.org, nitra.sk

Zdroj foto: egoe-plus.eu