Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nitriansky hradný kopec čaká revitalizácia za 700 000 €

Napísal Róbert Bosák, 03.05.2021

Nitriansky hrad patrí stabilne medzi najnavštevovanejšie slovenské pamiatky. Vysokú návštevnosť by si mal udržať aj vďaka plánovanej revitalizácii, ktorej cieľom je zlepšiť a skrášliť stav hradného kopca.

Zdroj: slovakia.travel 


Snaha o obnovenie niektorých úsekov na hradnom kopci v Nitre nie je žiadnou novinkou. Už dlhší čas ju vyžaduje najmä svah na severnej strane. Práve ten by mal v rámci pripravovaného projektu prejsť najväčšími zásahmi. Ich výsledkom má byť vyššia bezpečnosť a viac pohodlia pri návšteve hradu a jeho okolitého areálu.

Zdroj: slovakia.travel

 

Aké úpravy sa v rámci obnovy plánujú?


- vyrovnanie terénu na severnom svahu

- osadenie bezpečnostných konštrukcií

- ďalšie opatrenia proti možnej erózii

- oprava chodníkov a výsadba stromov

- realizácia 27 nových stĺpov osvetlenia

- inštalácia nového turniketu pri vstupe

 

Pribudnúť má aj nová vyhliadková terasa

 

Uvedenými úpravami sa zoznam prác, ktoré má plánovaná revitalizácia zahŕňať, nekončí. Pre návštevníkov hradu by mala byť najzaujímavejšou novinkou nová vyhliadková terasa, ktorú vybudujú priamo pod hradbami. Tá nebude ponúkať iba ďalekosiahle výhľady na Nitru a jej okolie, ale zároveň poslúži aj ako oddychová zóna. Možnosť krátkeho odpočinku zabezpečia návštevníkom aj nové odpočívadlá zriadené pod jaskyňou. 

 

Náklady na revitalizáciu vyjdú 700 000 €

 

Plánovaný rozsah prác a niekoľko zmien, ktoré revitalizácia prinesie, si vypýtajú investíciu vo výške takmer 700 000 €. Konečná suma sa môže trochu líšiť, no citeľnejšie odchýlky od tejto predbežnej kalkulácie sa neočakávajú. Vedenie mesta by chcelo získať prostriedky na obnovu z Integrovaného regionálneho operačného programu. Po ich získaní bude môcť v krátkom časovom slede začať s realizáciou, ktorej predbežný termín však zatiaľ nie je známy.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: slovakia.travel