Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová železničná stanica v Prahe už má hotový návrh

Napísal Róbert Bosák, 30.03.2021

Česká metropola pokračuje v príprave projektov na výstavbu alebo obnovu niekoľkých železničných staníc v meste. Jeden z týchto návrhov sa spája aj so stanicou na Letisku Václava Havla v Prahe.

 

Postupná modernizácia železničných staníc a tratí v Prahe a v jej najbližšom okolí má zaistiť rýchlejšiu a komfortnejšiu prepravu. Výraznou mierou k tomu prispeje aj železničná stanica Praha – Letiště Václava Havla, ktorá už má hotový architektonický návrh. O ten sa postaral ateliér Idhea, ktorý predstavil moderný terminál spĺňajúci všetky požadované nároky.

 

Praha - Letiště Václava Havla, Zdroj: www.idhea.cz 


Budova stanice prepojená s letiskom

 

Jedným z kritérií, ktoré Správa železníc pri výbere ateliéru s najlepším návrhom sledovala, bolo spojenie stanice s letiskom. Ateliér Idhea to v predloženom návrhu vyriešil priamym prepojením staničného komplexu s letiskovým terminálom. Cestujúcich tak čaká maximálny komfort. Pri vystúpení z vlaku sa ocitnú hneď pri Termináli 2, čo výrazne skráti ich presun k lietadlu.

Praha - Letiště Václava Havla, Zdroj: www.idhea.cz 


Železničná stanica odľahčí dopravu

 

Realizácia projektu neprinesie iba vyšší komfort pre cestujúcich. Jej prínosom má byť takisto odľahčenie dopravy v meste. To sa týka najmä autobusovej prepravy na letisko, ktorá bola do vypuknutia pandémie dosť preťažená. Nová železničná stanica však umožní, aby výrazná časť pasažierov smerujúcich na letisko cestovala práve vlakom a tým odľahčila MHD.

Praha - Letiště Václava Havla, Zdroj: www.idhea.cz 


Výstavba stanice v najbližších rokoch

 

Presné termíny začiatku výstavby a jej plánovaného ukončenia zatiaľ známe nie sú. Projekt je stále len vo fáze príprav, takže po zverejnení návrhu podoby železničnej stanice prichádza na rad získanie potrebných povolení na realizáciu. Samotný začiatok realizácie by mal prísť v čo najkratšom možnom čase po ich získaní. Udiať sa tak má v najbližších rokoch.

Praha - Letiště Václava Havla, Zdroj: www.idhea.cz 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.spravazeleznic.cz, www.idhea.cz

Zdroj foto: www.idhea.cz