Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Premena historickej železničnej stanice na štýlové kancelárie

Napísal Róbert Bosák, 16.03.2021

Kanaďania sa pred rokmi pustili do veľkej modernizácie železničnej siete. Po tej ostalo v krajine niekoľko starších staníc, ktoré prestali slúžiť svojmu účelu. Niektoré z nich ale dostali druhú šancu. Príkladom je bývalá stanica v Montreale.

 

Príbeh budovy montrealskej železničnej stanice Viger Station sa píše už od roku 1898, kedy stanicu otvorili aj s hotelovými priestormi. Pôvodnú úlohu si však plnila len 53 rokov, hotel bol dokonca uzavretý po 37 rokoch. Objekt sa potom predal mestu a v jeho vlastníctve čakal na „znovuzrodenie“. To mu priniesla práve premena na kancelárske priestory.

Zdroj: Maxime Brouillet 


Nadčasové administratívne priestory

 

Na administratívne účely bola historická stavba, zvonku pripomínajúca zámok, využívaná už krátko po odkúpení mestom. Bývalá stanica ale začala pútať pozornosť na kancelárskom trhu až po príchode spoločnosti Lightspeed. Práve tá nechala premeniť časť interiéru na štýlové nadčasové kancelárie, ktoré sú jasným príkladom toho, aký potenciál majú nevyužívané staré budovy, ak sa architekti dokážu pohrať s návrhom ich obnovy, resp. premeny.

Zdroj: Maxime Brouillet 


Nové so starým, moderné s klasikou

 

V prípade montrealskej Viger Station sa o názornú ukážku využitia potenciálu historických budov postarali domáci architekti z ateliéru ACDF. Tí z histórie objektu vyťažili maximum, nakoľko staré prvky skĺbili s novými a prezliekli ich do nového šatu. Výsledkom je nádych klasiky, ktorá však vďaka spojeniu starého konštrukčného základu s modernými dizajnovými doplnkami vôbec nepôsobí staromódne.

Zdroj: Maxime Brouillet 


V znamení bielo-čierneho kontrastu

 

Odvážnu premenu nepodstúpil celý objekt. Kancelárie spolu s chodbami a reprezentatívnymi priestormi sa zriadili v časti s plochou 10 000 m². Tá sa premenila na bielo-čierne kancelárske sídlo, ktorým sa zamestnanci montrealskej pobočky pohybujú užšími klenbovými chodbami vedúcimi do pracovní s mierne industriálnou atmosférou. Architekti v nich ponechali drevené trámy a kúsky odkrytého oranžového muriva. To má do priestorov vniesť trochu presvetlenia, nakoľko kancelárie sú tmavšie ako v bežných kancelárskych sídlach.

Zdroj: Maxime Brouillet 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Maxime Brouillet





Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. O cookies OK