Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Antverpách vyrastie bytový komplex obložený drevom

Napísal Róbert Bosák, 27.12.2022

Drevo ako hlavný stavebný materiál si našlo uplatnenie pri návrhu ďalšieho väčšieho rezidenčného projektu. Pomôcť má pri realizácii nového bytového komplexu, ktorý sa stane súčasťou zelenej štvrte v Antverpách.

 

Z praktických a estetických plusov dreva ako stavebného prvku budú môcť ťažiť obyvatelia obytného komplexu Ban. Projekt pomenovaný po japonskom architektovi Shigeru Banovi, ktorý je autorom návrhu, obohatí dynamicky sa rozvíjajúcu antverpskú štvrť Nieuw Zuid. Tá vsádza na udržateľnosť, biofilný dizajn a celkový zelený charakter lokality, ktorý vyzdvihne aj nový obytný komplex s desiatkami bytov.

Ban, Zdroj: triple-living.be

 

Duo obytných budov obložených drevom

 

Obytný komplex Ban pozostáva z 2 rezidenčných budov. Tie sa budú odlišovať vzhľadom, veľkosťou aj počtom bytových jednotiek. Spájať ich bude konštrukčné prevedenie, ktoré sa opiera o koncept založený na hybridnej konštrukčnej štruktúre kombinujúcej drevo s oceľou a betónom. Tento koncept má prispieť k redukcii množstva betónu používaného pri výstavbe. Zakomponovanie dreva do konštrukcie oboch budov má zároveň estetický význam.

Ban, Zdroj: triple-living.be

 

Bytové bloky spojené zeleným nádvorím

 

Prírodný vzhľad, ktorý majú evokovať drevené obklady na oboch obytných stavbách, podporí atraktívny zelený exteriér. Shigeru Ban ho v spolupráci s belgickým záhradným architektom Basom Smetsom navrhol ako väčšie zelené nádvorie, ktoré prepojí 25-poschodovú výškovú budovu s menšou 6-poschodovou stavbou. Vonkajšia plocha bude upravená podľa princípov navrhovania typických japonských záhrad, ktoré majú obyvateľom 295 bytov zriadených v 2 hybridných drevostavbách dopriať priestor na odpočinok.

Ban, Zdroj: ban-antwerpen.be

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: triple-living.be, ban-antwerpen.be