Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zrekonštruovaná veža kremnického hradného kostola sa otvorí v júli 2024

Napísal Róbert Bosák, 04.12.2023

Návštevníci Mestského hradu Kremnica si budú musieť na výhľad z tamojšej kostolnej veže počkať ešte pár mesiacov. Dominanta Kostola sv. Kataríny je už niekoľko týždňov uzatvorená. Verejnosti bude opätovne sprístupnená v júli 2024.

Zdroj: pinterest.com – panoramio.com


Dôvodom uzatvorenia „Katarínskej veže“ v areáli Mestského hradu Kremnica je rozsiahla obnova vonkajšej časti. Interiér, v ktorom je zriadená expozícia izby strážcov pripomínajúca pôvodný historický účel veže z 15. storočia, má obnovu za sebou. Budúci rok bude obnovená aj fasáda s prislúchajúcimi stavebno-umeleckými prvkami.

Zdroj: teraz.sk


Komplexná obnova externej časti veže


Veža Kostola sv. Kataríny, ktorá je vyhľadávaná aj ako rozhľadňa ponúkajúca ďalekosiahly výhľad na Kremnicu, podstupuje komplexnú obnovu externej časti. V rámci reštaurátorských prác postupne prebehne sanácia omietok aj ríms. Do plánu rekonštrukcie bola takisto zahrnutá oprava kamenných plastík a kamennej pamätnej tabule. Opravené budú aj ručičky a ciferníky vežových hodín. Renováciou prejde aj dlažba na 8. podlaží.


Renovácia veže stojí viac ako 300 000 €


Rekonštrukčné práce sa majú ukončiť v priebehu 1. polovice budúceho roka. Harmonogram prác je naplánovaný tak, aby sa obnovená veža mohla verejnosti opäť sprístupniť v júli 2024 a byť otvorená počas celej hlavnej letnej turistickej sezóny. Náklady na jej obnovu dosahujú viac ako 340 000 € bez DPH. Celú investíciu platí z vlastných prostriedkov Národná banka Slovenska.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: pinterest.com – panoramio.com, teraz.sk