Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Známy architektonický portál odovzdával ďalšie ceny A+

Napísal Róbert Bosák, 16.04.2016

Vybrané diela súčasnej svetovej architektúry bojujú o priazeň verejnosti aj odborníkov v rôznych súťažiach. Niektorým z nich sa nedávno podarilo získať ocenenie amerického portálu www.architizer.com, ktorý má za sebou ďalší ročník udeľovania cien A+.

Zdroj. awards.architizer.com

 

Kvalitnú architektúru treba podporovať, aby mohla ďalej úspešne napredovať. Vedia to aj organizátori rôznych súťaží, ktorých cieľom je oceniť najlepšie diela a vyzdvihnúť prácu ich autorov. Presne to spravili aj majitelia známeho internetového portálu www.architizer.com, ktorí už po štvrtýkrát vyhlásili aktuálnych laureátov ocenení A+.  

Zdroj: www.mecanoo.nl

 

Cieľom portálu je priblížiť architektúru verejnosti

 

S myšlienkou priblíženia architektúry verejnosti sa pohrávali majitelia portálu už pred jeho založením. Hneď ako začali server prevádzkovať, návštevníci stránky sa mohli oboznamovať s najlepšími budovami sveta a prostredníctvom špeciálnej stratégie prezentácie sa na vybrané objekty pozrieť trochu iným pohľadom. Zahájenie udeľovania cien A+ v roku 2013 už len potvrdilo zámer správcov portálu a v súčasnosti tak verejnosť spolupracuje pri formovaní vývoja svetovej architektúry.

 

Bohatá konkurencia najlepších budov

 

Aj tento rok boli v zozname kandidátov na získanie ceny viaceré nehnuteľnosti, ktoré sa stali súčasťou databázy najnovších diel na jednom z najnavštevovanejších portálov o architektúre. Šikovní architekti dokázali opäť ponúknuť to hlavné, čo má moderná budova mať. Originálny vzhľad, nadštandardná kvalita, zdravé vnútorné prostredie a energetická efektivita sú hlavnou črtou účastníkov, čo zaistilo silnú a bohatú konkurenciu vedúcu k výberu z toho najlepšieho.

 

Medzi ocenenými sú opäť desiatky originálnych diel

 

Oceňovanie najlepších prebieha každoročne vo viacerých kategóriách, čo dáva možnosť vyhrať desiatkam diel naraz. Z tohto hľadiska je stratégia portálu podstatne iná ako pri iných serveroch a prináša väčšiu jednotu medzi architektmi, čo ich viac spája s verejnosťou. To spôsobuje aj forma vyhlásenia laureátov, pretože ocenenia udeľujú až dve poroty. Jedna je zložená z profesionálov a druhú tvoria ľubovoľne vybraní laici z radov verejnosti.

 

Niektorí z vybraných víťazov podľa kategórií :


Apartmán – Nevern Square Apartment (Londýn, Veľká Británia) 

Zdroj. www.dailymail.co.uk


Obytný dom strednej veľkosti – High Park (Monterrey, Mexiko) 

Zdroj: www.e-architect.co.uk


Obytný interiér – Jerry House (Cha-am, Thajsko)

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Veľká administratívna budova (nad 16 poschodí)– TELUS Garden Office Tower (Vancouver, Kanada)

Zdroj. www.mg-architecture.ca

 

Hotel – Manshausen Island Resort (Steigen, Nórsko)

Zdroj: www.huffingtonpost.com

 

Nákupné centrum – COEX (Soul, Južná Kórea)

Zdroj: www.starnetworks.co.kr

 

Portál www.architizer.com ponúkol architektom opäť obrovský priestor, na základe čoho bolo ocenených omnoho viac budov. Pre autorov ocenených diel to môže byť dosť dobrá motivácia pokračovať vo svojej práci a pokúsiť sa navrhnúť ďalšie úspešné diela, ktoré by mohli neskôr uspieť aj vo vyššie hodnotených súťažiach.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : architizer.com

Foto : awards.architizer.com, mecanoo.nl, dailymail.co.uk, mg-architecture.ca, e-architect.co.uk, huffingtonpost.com, starnetworks.co.kr