Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zlatý most z Vietnamu, ktorý držia namiesto pilierov ruky

Napísal Róbert Bosák, 19.09.2018

Nebyť štatútu technických pamiatok, väčšina mostov by bola vnímaná len ako nutné a praktické stavby bez akéhokoľvek dizajnérskeho cítenia. V niektorých prípadoch sa však podarí vybudovať most, ktorý možno považovať za hotové umelecké dielo.

Zdroj: www.dezeen.com


K hŕstke mostov, ktoré môžeme do zoznamu takýchto umeleckých diel zaradiť bez obáv, patrí určite aj Golden Bridge. Nová stavba, menom pripomínajúca slávnejšieho konkurenta zo San Francisca, vzbudzuje úžas jedinečným prevedením, aký by sme len márne hľadali niekde inde na svete.

Zdroj: www.archdaily.com 


Piliere mostu vymenili obrovské ruky

 

Ďalšia z unikátnych vietnamských stavieb, ktoré vyrástli v poslednom období, púta pozornosť najmä konštrukciou. Nielenže most skonštruovali v jagavom zlatom odtieni a umiestnili ho do nadmorskej výšky dosahujúcej viac ako 1400 metrov nad morom, aby lákadiel pre turistov nebolo málo, namiesto pilierov ho uchytili na obrovské ruky s ľudskou podobizňou.

Zdroj: www.archdaily.com 


Jedna z najlepších vietnamských atrakcií

 

Je jasné, že s mostom tohto druhu sa nestretneme nikde, takže Vietnam dokázal zabodovať na plnej čiare, a to nie prvýkrát. Turisti prichádzajúci do tejto krajiny tak môžu navštíviť viaceré neobvyklé atrakcie, vďaka ktorým sa zabavia, užijú si nezabudnuteľné zážitky a zároveň sa aj niečo nové priučia. Napriek všetkým lákadlám v krajine, práve tento most si momentálne drží štatút najobľúbenejšej atrakcie, čo potvrdili aj čísla návštevnosti počas prvých dní.

Zdroj: themindcircle.com


Náklady na výstavbu dosiahli 2 mld. USD

 

Netradičný dizajn, zlaté prevedenie a konštrukcia, aká nestojí drobné. Pri pohľade na takýto most vám začne byť veľmi rýchlo jasné, že náklady na jeho realizáciu dosiahli astronomickú výšku. Podľa oficiálnych zdrojov sa vyšplhali až na úroveň 2 miliárd dolárov, čo robí most nielen jednou z najkrajších a najnavštevovanejších, ale hlavne najdrahších atrakcií nielen vo Vietname, ale v celom regióne juhovýchodnej Ázie.

Zdroj: thespaces.com 


4 fakty o Golden Bridge na záver:

 

- most stojí na vrchu pohoria Ba Na Hills

- celková dĺžka stavby dosahuje cca 150 metrov

- za návrhom stojí TA Landscape Architecture

- po sprístupnení mosta stúpli rezervácie leteniek do Vietnamu o pár percent

 

Text: Róbert Bosák

Foto: danongmagazine.vn, www.dezeen.com, www.archdaily.com, themindcircle.com, thespaces.com