Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Žižkovo náměstí v centre Prostějova čaká obnova

Napísal Róbert Bosák, 26.02.2024

Na Morave sa obnoví ďalšie centrum mesta. Rekonštrukčné práce sa pomaly pripravujú v Prostějove. V rámci rozsiahlej obnovy budú zrekonštruované viaceré lokality. Obnovu podstúpi aj Žižkovo náměstí.


Predstavitelia mesta Prostějov v januári predstavili návrh rekonštrukcie Žižkovho námestia. Obnova prebehne ako súčasť realizácie rozsiahleho projektu, ktorého cieľom je modernizácia širšieho centra mesta vrátane historického jadra. Výsledkom pripravovaných stavebných prác má byť estetické oživenie námestia a návrat k jeho pôvodnému účelu.

Zdroj: Facebook – Rozvíjíme Prostějov


Viac zelene a zón pre peších


Prostějovské Žižkovo náměstí plnilo v minulosti najmä rekreačnú a spoločenskú funkciu. Tá sa stane prioritou aj po ukončení stavebných zásahov, ktoré majú premeniť verejný priestor na moderné a atraktívne oddychové priestranstvo. Obyvateľom aj návštevníkom mesta poskytne vyšší komfort, krajšie prostredie a viac možností, ako tráviť voľný čas. Návrh ráta s výsadbou nových stromov a inej živej zelene, ktorá urobí námestie „zelenším“. Do návrhu boli zahrnuté aj nové asfaltové povrchy a kamenné dlažby, ktoré pokryjú rozšírené chodníky. Námestie sa premení na verejný priestor preferujúci zóny pre peších. Autá z námestia výrazne ustúpia.

Zdroj: Facebook – Rozvíjíme Prostějov


Nový mobiliár aj osvetlenie


Projekt modernizácie kladie dôraz aj na praktickú stránku verejného priestoru. Vyšší komfort, bezpečnejší pohyb a efektívnejšie hospodárenie zaistia nové exteriérové prvky. Vedenie mesta iniciovalo výmenu staršieho osvetlenia za šetrnejšie svietidlá. Výmena čaká aj mobiliár, ktorý rozšíria nové lavičky. V centrálnej časti námestia pribudne oddychová zóna s novým vodným prvkom. Súčasťou projektu je vznik retenčnej nádrže a systému na recykláciu dažďovej vody, ktorá poslúži na zavlažovanie zelene.

Zdroj: Facebook – Rozvíjíme Prostějov


Žižkovo náměstí je súčasťou historickej časti mesta. Autori projektu museli pri tvorbe návrhu rešpektovať pamiatkovú ochranu jednotlivých budov. Nová podoba námestia bola navrhovaná na základe výsledkov detailných dopravných a historických analýz. Projekt obnovy odsúhlasil Národní památkový ústav.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: prostejov.eu
Zdroj foto: Facebook – Rozvíjíme Prostějov