Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Železničná stanica Brno-Královo Pole prejde rozsiahlou modernizáciou

Napísal Róbert Bosák, 26.01.2024

Dopravná infraštruktúra v ČR prechádza masívnou obnovou. Rekonštrukcia prebehne aj na jednej zo železničných staníc v Brne. V metropole Moravy sa pripravuje rozsiahla modernizácia stanice Královo Pole.

Zdroj: bam.brno.cz


Brno-Královo Pole je druhá najvyťaženejšia železničná stanica v meste. Počas dní najväčšej premávky ju využíva okolo 10 000 cestujúcich. Pasažieri prechádzajú cez starší objekt, ktorý už niekoľko rokov čaká na rozsiahlu modernizáciu. Čakanie sa ukončí v priebehu tohto roka, kedy sa kvarteto spoločností Subterra, OHLA ŽS, TRAMO RAIL a FIRESTA-Fišer pustí do premeny stanice.

Zdroj: bam.brno.cz


Starú halu nahradí nový objekt


Projekt modernizácie železničnej stanice Brno-Královo Pole zahŕňa viaceré stavebné zásahy. Jedným z hlavných cieľov projektu je výstavba novej staničnej haly. Tá nahradí starší objekt, ktorý sa začne búrať v priebehu leta. Novostavba bola navrhnutá ako 2-poschodová presklená budova, ktorú obklopí menší verejný priestor a zopár parkovacích miest. V budove sa zriadia toalety, pokladne a čakáreň. Časť úžitkovej plochy haly zaberú komerčné obchodné priestory.

Zdroj: bam.brno.cz


Prestavba koľajiska a nástupíšť


Výstavba novej staničnej haly je iba jednou časťou rozsiahleho projektu. Návrh modernizácie zahŕňa aj obnovu infraštruktúry, ktorej cieľom je urýchlenie dopravy a zvýšenie komfortu pri cestovaní. V pláne je prestavba koľajiska aj obnova nástupných zón. Všetky nástupištia majú byť bezbariérové, k vlaku sa bude dať dostať eskalátorom. Pasažieri budú čakať na svoj spoj na zastrešenom nástupišti.

Zdroj: bam.brno.cz


Cestujúci budú mať počas rekonštrukcie k dispozícii provizórnu čakáreň s kapacitou pre 250 ľudí. Stavebné práce ovplyvnia aj cestovný harmonogram. Intervaly niektorých regionálnych spojov sa dvojnásobne predĺžia. Dopravná situácia sa má vrátiť do normálu po ukončení celej modernizácie v priebehu jesene 2025.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: brno.cz
Zdroj foto: bam.brno.cz