Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Že okenice nepatria do súčasného dizajnu? Omyl.

Napísal Róbert Bosák, 01.05.2016

Je to snáď možné? Vraciame sa do minulosti? Práve to napadne mnohých okoloidúcich pri pohľade na domy alebo byty s okenicami. Tie sa totiž vracajú vo veľkom štýle a ani zďaleka nezdobia len staré budovy. 

 

Okenice si často spájame so zastaranými budovami, ktoré majú s dizajnom a zariadením moderných budov minimum spoločného. Väčšinou sme ich vídavali na chatách a chalupách alebo ako súčasť starých mestských domčekov, ktoré prežili modernizáciu mestských častí na sídliská zahustené bytovkami. Práve to vytváralo bežný názor, že ide o starý prvok, ktorý už v dnešných príbytkoch nemá miesto. Zdá sa, že pribúdajúci počet domácností využívajúcich okenice ako dizajnový a zároveň praktický doplnok tento postoj vyvracia.

Zdroj: www.voivo.cz


Okenice v dobovom prevedení

 

Pri pohľade na súčasné novostavby sa náš pohľad často zastaví na oknách, na ktorých sú namontované práve okenice. Klasický domáci doplnok bol súčasťou príbytkov už v dávnej minulosti, no potom na dlhšiu dobu takmer vymizol. V poslednom období sa však vracia vo veľkom štýle a v prevedeniach prispôsobených súčasnému architektonickému štýlu zdobí mnohé objekty.

Zdroj: www.truhlarstviupily.cz

 

Tradičný nádych oživuje trendy

 

Rastúca popularita okeníc, ktoré ohlásili veľký návrat, je spôsobená viacerými dôvodmi. Ide hlavne o ich charakter, ktorý v sebe nesie povestný tradičný nádych. Ten sa celkom ideálne hodí k aktuálnym dizajnovým trendom, ktoré sa občas strácajú v gýči a rutine. Práve klasické prvky pripomínajúce život našich predchodcov môžu v kombinácií s modernými interiérmi efektívne vyniknúť a vrátiť tak príbytkom harmonickú atmosféru.

Zdroj: www.eo-ludvik.cz


Rôzne podoby dizajnu

 

Dnešné okenice sú v porovnaní s tými historickými pomerne dosť odlišné a ich prevedenie prináša viacero zaujímavých nápadov ako dodať oknám eleganciu. Výrobcovia sa neboja vsádzať na niečo nové a na trh posielajú rôzne unikátne modely schopné ulahodiť každému vkusu. Vďaka ich inšpirácií tak dokážu vyhovieť aj tým najnáročnejším požiadavkám a oživiť predaj okien a okenných doplnkov o viaceré inovatívne prevedenia.

Zdroj: www.savasemily.cz


Nezabudlo sa na praktickú funkciu

 

Sústrediť sa na dizajn a prikladať dôraz len na eleganciu by bolo pre úspešný návrat okeníc príliš málo. Dizajnéri musia myslieť aj na praktickú stránku týchto produktov, od ktorých sa očakáva podstatne viac. Základom je prispieť k vyššiemu komfortu, ktorý sa dá dosiahnuť využitím okeníc namiesto tieniacej techniky. Ich význam však spočíva aj v podpore úspory energií, pretože dobré okenice dokážu v zime brzdiť úniky tepla.

Zdroj: www.shadowsys.sk

 

Budúcnosť okeníc vyzerá sľubne a tieto efektívne doplnky spájajúce praktickú aj estetickú funkciu majú šancu na veľký úspech. Ich opätovný príchod tak môže oživiť interiérový dizajn a priniesť stereotypným moderným štýlom nový nádych. Ponuka je bohatá a dostupná pre každého, takže ak sa vám nejaké okenice zapáčia, skúste ich čaro vniesť do svojho príbytku aj vy.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : voivo.cz, truhlarstviupily.cz, eo-ludvik.cz, savasemily.cz, shadowsys.sk