Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zariaďte si kuchyňu podľa anglickej tradície

Napísal Róbert Bosák, 03.09.2015

Zaujímavých dizajnových variácií nie je nikdy dosť a aj teraz Vás prevedieme jedným originálnym štýlom. Ten prichádza priamo z Anglicka a je určený pre všetkých, ktorí túžia po výnimočnej kuchyni ponúkajúcej tradičnú domácu atmosféru. 

Zdroj: www.lighthouse-company.com


Anglický štýl interiérov mal vždy svojské čaro a jeho typickú charizmu postavenú na súžití s tradíciami spoznáte hneď. V tomto duchu sú samozrejme zariadené aj bežné anglické kuchyne, ktorých nezameniteľný vzhľad má čo ponúknuť a môže inšpirovať dizajnérov po celom svete. Pokiaľ by ste chceli spestriť svoju domácnosť nejakými novými prvkami a dodať jej istý nádych tradícií, potom Vám pre inšpiráciu prinášame náhľad do anglickej kuchyne.

Zdroj: www.lighthouse-company.com


Dobrý dizajn vytvorí príjemnú atmosféru


Angličania boli vždy vyhlásenými gurmánmi a dobré jedlo si vie málokto vychutnať lepšie ako oni. Avšak nielen ich spôsoby stolovania sa spájajú s príjemným domácim prostredím, pretože dôraz sa prikladá aj na samotnú prípravu jedla. Tá má byť vykonávaná v uvoľnenej atmosfére plnej dobrej nálady a práve tomu pomáha typický anglický dizajn, ktorý sa nesie v znamení ľahkých prvkov, príjemných farebných kombinácií a tradičných materiálov. Práve vďaka tomuto zladeniu priestoru bude v kuchyni prevládať pohoda a to sa samozrejme odrazí aj na celkovej atmosfére v príbytku.

Zdroj: www.stylainterier.cz


Povestná anglická klasika


Ak má bežná anglická kuchyňa ponúkať pohodlie a dobrú atmosféru, potom musí byť zariadená v povestnom duchu. Ten sa vyznačuje klasickým nádychom, ktorý miestami hraničí s vintage štýlom, no v žiadnom prípade ho neimituje. Skôr sa jedná o tradičné prvky, ktoré sú istou kombináciou viktoriánskeho a vidieckeho štýlu, čo potvrdzuje bohato zariadený priestor so vzácnymi dekoráciami, no zároveň cítiť vplyv jednoduchosti známej z vidieckych domov.


Typické prvky tradičných anglických kuchýň :


–        charakter kuchyne má zdôrazniť vplyv histórie

–        zariadenie pozostáva zo starodávnych predmetov

–        nábytok z masívneho dreva je dominantou priestoru

–        typické biele sfarbenie sa kombinuje so svetlými odtieňmi

–        v miestnosti nechýbajú retro textílie s kvetinovými motívmi

–        miesto v kuchyni si nájde aj porcelán, krištáľ a striebro

Zdroj: www.stylvenkova.cz


Pokojne kombinujte s modernou  

 

Aj keď anglická klasika je plná histórie a starožitných predmetov, v žiadnom prípade sa nebojí odvážnych kombinácií s modernými smermi. Tento štýl dizajnu je dobre prispôsobivý a preto sa dokáže zladiť s rôznymi novodobými prvkami. Aj preto sa hodí do domácností po celom svete, ktoré nie sú zamerané na tradície, no radi by ich mierne zahrnuli do svojich  príbytkov. Práve kuchyne na anglický spôsob na to ponúkajú perfektnú možnosť.

Zdroj: www.anglickasezona.cz


Sila tradičných anglických kuchýň spočíva vo vytvorení príjemného dizajnu, ktorý ponúkne teplo domova a povestnú rodinnú atmosféru. Aj preto je ich šmrnc tak žiadaný za hranicami krajiny a svoje miesto si právom zaslúžil aj v slovenských domácnostiach. Slováci sú navyše takisto milovníkmi tradícií a v kombinácií slovenských a anglických prvkov si môžu zariadiť jedinečnú kuchyňu v exkluzívnom vzhľade. Ak Vás tento nápad nadchol a radi by ste skúsili chuť tradičného dizajnu kuchyne na vlastnej koži, smelo do toho. Výsledok bude určite stáť za to. 


Text : Róbert Bosák

Foto : lighthouse-company.com, stylainterier.cz, stylvenkova.cz, anglickasezona.cz