Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Základné stavebné princípy montovaného domu

Napísal admin, 21.10.2016

To, z čoho všetkého sa v skutočnosti netradičný nízkoenergetický montovaný dom na kľúč skladá, je pre mnoho ľudí záhadou. Pri montáži je totiž použitá široká škála inovatívnych stavebných riešení a materiálov tak, aby stavba ako taká spĺňala tie najprísnejšie požiadavky na energetickú nenáročnosť a ekologickosť. Poďme teda spolu prísť tejto záhade na kĺb a utvoriť si ucelený obraz o vzniku danej renovačnej novinky v stavebníctve.

Skladba montovaného domu

1. Nosným konštrukčným prvkom montovaných domov sú drevené rámy, ktoré sú použité aj v priečkových a obvodových stenách.

2. Vzniknuté priestory sú následne vyplnené tepelnou izoláciou.

3. Na rad prichádza opláštenie rámov z oboch strán OSB či MFP doskami.

4. Vonkajšia strana obvodových stien sa zateplí príslušným zatepľovacím systémom, sklenou tkaninou a exteriérovou omietkou. Zatepľovací systém môže pozostávať napríklad z polystyrénu ukotveného PU lepidlom a kotvou.

5. Interiérové strany plášťa obsahujú parotesnú fóliu, rošt z CD profilov a sadrokartónové dosky s finálnou povrchovou úpravou.

6. V stropoch je použitá paropriepustná fólia, pás z minerálnej vlny prípadne doska z minerálnej vlny.

7. Do podhľadov sa aplikuje sadrokartón, paropriepustná fólia, dve vrstvy tepelnej izolácie drevené laty.

8. Podlaha je zateplená tvrdeným polystyrénom.

9. Dôkladné utesnenie všetkých stavebných výplní otvorov je nutnosťou.

10. Dnes už sa žiadny nový dom nezaobíde tiež bez montáže riadeného vetrania.

Spôsob prevedenia a ukotvenia konštrukcie domu predurčuje jeho celkovú stabilitu. Aby však montovaný dom spĺňal svoj ekologicko-ekonomický účel, pozornosť výstavby sa musí sústrediť tiež na dôkladné zateplenie obvodových stien, podláh, stropu i strechy. Každý z vyššie popísaných krokov si vyžaduje špecifickú a precízne odvedenú montáž.

Vlastnosti materiálov v montovanom dome

 

Bez správnej montáže a použitia materiálov s tými najlepšími vlastnosťami by moderná drevostavba nesplnila svoj pravý účel, čoho sme si ako renomovaný dodávateľ výstavby montovaných domov - Wooden house s.r.o. - plne vedomí. Preto pri svojej práci siahame výhradne po energeticky hodnotných a kvalitných materiáloch.

Do obvodových a priečkových stien aplikujeme smrekové alebo jedľové drevo. Použitá minerálna vlna je 100% bio, spadá do nehorľavej kategórie A1. Vlna podporuje ochranu konštrukcie voči nežiaducemu hluku a predovšetkým je teplotne nízko vodivá, čím výrazne eliminuje tepelné straty. Využívaný expandovaný polystyrén má veľmi vysokú pevnosť v tlaku (pri 10% stlačení: min. 200 kPa) a minimálnu objemovú nasiakavosť, ktorá je maximálne 0,20%.

Ekologická a ekonomická hospodárnosť na prvom mieste

 

Touto snahou o ekonomické hospodárenie a ekologickosť sa pripájame k zámeru Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky, kto

rého víziou sú budovy s takmer nulovou potrebou energie. Od 31.12 2015 kladie MDVRR minimálnu požiadavku na významne obnovované budovy v podobe zaradenie do energetickej triedy A1. Všeobecne ide o to, aby novostavby realizované v rozmedzí rokov 2016 - 2018 spĺňali minimálnu globálnu spotrebu energie 55 kWh / m2.a, a aby boli technologicky uspôsobené pre riadenú výmenu vzduchu v miestnostiach. Dané požiadavky sú samozrejme omnoho konkrétnejšie a obsiahlejšie, dôležité je však to, že na www.wooodhouse.sk nájdete výhradne len domy daným zákonným nárokom zodpovedajúce. Dokážeme vám zároveň vyhotoviť individuálny projekt na ultra-nízkoenergetický dom energetickej triedy A1 a ten následne celý zrealizovať.

Požiadavky na ultra-nízkoenergetický dom sú pre laikov prehnané a náročné, pre nás však nepredstavujú žiadny zásadný problém, skôr spoločný krok vpred ústrety lepším zajtrajškom ľudstva. Neváhajte sa preto na nás obrátiť, postaviť váš vysnívaný montovaný dom bude pre nás potešením.