Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Začína Svetový týždeň zelených budov

Napísal Róbert Bosák, 20.09.2015

Význam trvalo udržateľnej výstavby sa odráža vo viacerých smeroch, ktoré vedú k šíreniu osvety o pozitívach ekologicky orientovaného stavebníctva. Na základe tohto zámeru sa každoročne oslavuje Svetový týždeň zelených budov, ktorý začína už zajtra. 


Realizácia zelených budov po celom svete dokazuje, že ich výstavba a následná prevádzka má schopnosť ponúknuť finančnú úsporu pri spotrebe energií a lepšiu koexistenciu so životným prostredím. Práve to je motiváciou, aby sa v presadzovaní myšlienok zameraných na ekológiu a využívanie obnoviteľných zdrojov pri bývaní pokračovalo a hľadali sa nové riešenia na ich zakomponovanie do bežného života. Presne v tomto duchu sa nesie Svetový týždeň zelených budov, ktorému bude patriť tretí septembrový týždeň.

 

Začiatok už zajtra

 

Týždeň venovaný zeleným budovám sa už tradične oslavuje v septembri a ani tento rok nie je výnimkou. Počnúc zajtrajším dňom bude zopár dní po celom svete patriť zelenej architektúre a aktivitám spojeným s touto tématikou. Bohatý program orientovaný na prezentáciu noviniek venovaných výstavbe a prevádzke zelených budov sa pripravil v desiatkach krajín, ktoré chcú zasvätiť svojich obyvateľov do tejto aktuálnej témy už po piatykrát.

 

Zapojí sa aj Slovensko

 

Témy ako trvalo udržateľná výstavba, moderné stavebné postupy či zelená architektúra sú zaujímavé aj pre našich ľudí, takže Slovenská rada pre zelené budovy neváhala a opäť využila príležitosť zapojiť sa do tohto projektu s celosvetovou prestížou. Na základe toho pripravila v období od 21.9. do 25.9. niekoľko aktivít, ktoré budú prebiehať v Trnave a Bratislave pod tohtoročným heslom „Hnacia sila pozitívnych zmien.“

 

Kalendár pripravovaných podujatí :

 

Zahájenie Svetového týždňa zelených budov (21.9.2015) – Už v pondelok sa otvorí priebeh programu a oficiálne odštartuje Svetový týždeň zelených budov.


Green Business Tour (22.9.2015) – Účastníkom programu bude predstavená budova Zelené Átrium v Trnave, ktorá je jednou z najlepších moderných zelených nehnuteľností. 


Green Business Breakfast (23.9.2015) – Tretiemu dňu v týždni bude dominovať aktuálna téma „Ako dosiahnuť ultranízkoenergetickú úroveň výstavby.“


Green Business Club (24.9.2015) – Zaujímavou témou vhodnou pre súčasné stavebníctvo je aj „Zdravé bytové domy - zdravé bývanie,“ takže tá dostane priestor vo štvrtok.


Green Day (25.9.2015) – Program týždňa sa uzavrie špeciálnym dňom pre stredoškolákov, ktorý spojí zábavu s vedomosťami.


Cielená propaganda ohlasujúca význam ekologického stavebníctva je dobrým spôsobom ako ukázať verejnosti jeho plusy a motivovať ich k nasledovaniu myšlienok prichádzajúcich od architektov a stavebníkov hľadajúcich efektívne ekologické riešenia. Tie sú už okrem iného  piaty rok po sebe prezentované v desiatkach krajín aj počas rôznych aktivít vykonávaných v rámci Svetového týždňa zelených budov, čím približujú filozofiu moderného stavebníctva každému z nás. Účel organizovania týchto aktivít je jasný, takže od zajtra do piatku nás bude čakať pestrý program prinášajúci dostatok poznatkov o tejto oblasti.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : euractiv.sk