Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Začína sa s posielaním poukážok na vyplatenie vratky

Napísal Róbert Bosák, 25.01.2016

Vláda sľúbila vyplácanie vratiek na január, takže majitelia domácností vyžívajúcich plyn už pár dní čakajú. Čoskoro sa aj dočkajú, pretože tento týždeň sa domácnostiam začínajú posielať poukážky, ktoré prídu priamo do schránky.   

 

Očakávané vratky za plyn by sa mali začať vyplácať už v najbližších dňoch. Potvrdil to sám premiér, ktorý avizoval štart odosielania šekov oprávneným majiteľom práve na tento týždeň. Vlastníci domácností, ktorí majú uzatvorené zmluvy s dodávateľmi plynu, si tak o niekoľko dní nájdu v schránke poukážku na vyplatenie tejto špeciálnej odmeny. Následne môžu ísť na poštu a vybrať si pridelenú čiastku, ktorá im bola podľa systému vyplácania vyrátaná.

 

6% nákladov za spotrebu plynu sa vráti

 

Program vyplácania vratiek za plyn bol vládou ohlásený ešte pred niekoľkými mesiacmi. Tento krok patrí k sérií opatrení spojených so snahou umožniť ľuďom ušetriť na nákladoch za bývanie nejaké peniaze. V prípade vratky ide o vrátenie 6% čiastky z celkovej výšky ročných nákladov za spotrebu plynu. Jej výška môže dosiahnuť maximálne 165€, pričom nezáleží len od spotreby, ale aj od konkrétnej tarify.

 

K peniazom sa dostanete v najbližších dňoch

 

Aj keď čiastky vyplývajúce z vratiek nie sú veľké, na ich vyplatenie sa už čaká vo veľkom. Predsa len, pár desiatok eur je takisto pomocou do domáceho rozpočtu, tak prečo nevyužiť právo na ich získanie. Predstavitelia vlády sľúbili, že poukážky sa začnú posielať tento týždeň a doraziť by mali najneskôr začiatkom februára.

 

Jedinou úlohou je ísť na poštu

 

Výhodou vyplácania vratiek je v porovnaní s inými príspevkami jednoduchosť, vďaka ktorej sa k peniazom dostanete celkom ľahko. Nemusíte vypisovať žiadne žiadosti ani navštevovať úrady, pretože samotná poukážka príde rovno do schránky. Vašou jedinou úlohou bude ísť na poštu a vybrať si peniaze, pričom vám k tomu postačí občiansky preukaz.

 

Podľa informácií z médií sa majú vratky vyplatiť viac ako miliónu domácnostiam. Presnejšie ide zhruba o 1,4 milióna domácností, takže príslušní pracovníci majú čo robiť, aby túto úlohu zvládli v sľúbenom termíne. Prví adresáti by mohli s doručeným šekom navštíviť poštu už na konci týždňa a v tom budúcom sa vyplácanie rozbehne naplno.  

 

Čo myslíte, oplatí sa doma využívať plyn?

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje: sita.sk

Foto : hlavnespravy.sk