Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Za plyn budú od januára platiť menej firmy aj domácnosti

Napísal Róbert Bosák, 17.12.2020

Očakávané sa stalo pravdou. Nižšie ceny plynu pre firmy a domácnosti od januára 2021 sú hotovou vecou. Odberatelia, ktorí na pracoviskách alebo v domácnostiach využívajú plyn, tak budú môcť na jeho spotrebe niečo ušetriť.

Zdroj: luce-gas.it 


Aj keď všetky presné čísla odhaľujúce výšku budúcoročného zníženia cien plynu ešte neboli zverejnené, podľa vyjadrení Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) je už jasné, že slovenskí odberatelia dostanú od svojich dodávateľov k Vianociam aspoň takýto malý darček. Znižovanie cien plynu od 1. januára 2021 je totiž definitívne a v prípade firiem už aj vieme, o aký cenový pokles pôjde.

Zdroj: npower.com 


Pokles vo firmách o 3,87 %

 

Ceny za dodávky plynu pre veľké priemyselné firmy sa nemenili dlhšiu dobu. Rok 2021 však zmenu prinesie, v tomto prípade pôjde o zlacňovanie. Na základe vyhlásenia ÚRSO sa jedná o priemerný pokles cien na úrovni 3,87 %. Zmena sadzobníka bude podobne ako v prípade domácností platná od 1. januára 2021.

 

Domácnosti si ešte počkajú

 

Domácnosti si na konečný verdikt o poklese cien plynu ešte musia chvíľu počkať. Úrad zatiaľ neprišiel s konkrétnou výškou ich poklesu. Popri oznámení o znížení cien plynu pre firmy ale avizoval definitívny pokles cien aj pre domácnosti. V rámci toho sa zmienil o predpokladoch, podľa ktorých by mohli domácnosti využívajúce plyn na vykurovanie ušetriť až necelých 125 € ročne. Pri domácnostiach využívajúcich plyn na ohrev vody sa ráta s ročnou úsporou 60 €.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: urso.gov.sk, www.tasr.sk

Zdroj foto: luce-gas.it, npower.com