Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Wave House – dom, ktorý využíva materiály z NASA

Napísal Róbert Bosák, 03.12.2016

Niektorí architekti dokážu poňať požiadavku na návrh rodinného domu z kvalitných a odolných stavebných materiálov prehnane vážne. Podarilo sa to aj dizajnérom, ktorí v meste anjelov pripravili originálny projekt Wave House.

 

Príbytok pre náročného majiteľa, ktorý hľadá bývanie spájajúce stavebný pokrok modernej doby s priestorom na precítenie vnútorného pokoja. Aj tak charakterizujú americké magazíny zamerané na hodnotenie unikátnych stavieb projekt Wave House. Ten vyrástol v Los Angeles a okrem prepracovaného dizajnu, príjemnej domácej atmosféry a obrovskej výmery ho zdobí ďalší atribút. Pri výstavbe experimentovali s materiálmi, ktoré využívajú raketoplány NASA.

Zdroj: www.homedesignator.com

 

Dom, ktorý sa vlní

 

Už z názvu je jasné, že projekt tohto domu bude mať niečo spoločné s vlnami. Architekti ho totiž pomenovali podľa hlavných prvkov fasády, ktorá pripomína vlny. Háčik však spočíva v tom, že vonkajší vzhľad domu imituje vlny len za istých okolností. Dôvodom sú neustále optické zmeny pri pohľade na objekt zvonku, ktoré spôsobujú špeciálne navrhnuté podlahy a steny.

Zdroj: www.homedesignator.com


Pri výstavbe použili špeciálne materiály

 

Tajomstvo úspechu tejto optickej hry s tvarom domu sa skrýva v kombinácii materiálov. Pri návrhu projektu sa zrodil nápad, že „obal“ domu budú tvoriť pohyblivé presklené steny, ktoré pod vplyvom dopadu slnečných lúčov menia vzhľad. Na to však bolo potrebné použiť zopár netradičných druhov materiálov, medzi ktorými sa našli umelé hmoty, prírodné imitácie alebo aj odolné materiály, ktoré chránia raketoplány NASA pred poškodeniami v kozme.

Zdroj: www.homedesignator.com

 

Fasáda s prvkami ako konštrukcie raketoplánov  

 

V prípade tých častí stavby, ktoré boli zrealizované vďaka špeciálnym odolným materiálom známym z prostredia NASA, ide o inovatívny krok vo výstavbe domov. Tieto materiály plné zmesí keramiky, ocele a plastiky sa predsa len nevyužívajú nielen kvôli cene, ale hlavne pre ich nedostupnosť. Majiteľ domu však našiel spôsob, ako nimi skvalitniť piliere nehnuteľnosti a zvýšiť životnosť nového domu na maximum. Za pozornosť stoja aj ďalšie vlastnosti ako ohňovzdornosť, vstrebávanie vlhkosti či schopnosť pôsobiť antibakteriálne.

Zdroj: www.marioromano.com

 

Dvojposchodová vila za viac ako 6,5 milióna dolárov s výmerou 530m2 je samo o sebe dosť dobrým lákadlom na bývanie. Ak k tomu pridáme, bazén, vlastnú knižnicu, vonkajšie kino či dokonca záhradu v orientálnom zenovom štýle, pozornosť maklérov bude v prípade záujmu o predaj objektu rekordná. A nezabúdajme ani na špeciálne materiály z NASA, ktoré na dome nemá hocikto, čo z neho robí svetový unikát.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : youtube.com, homedesignator.com, marioromano.com