Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výstavbe priemyselných objektov sa bude opäť dariť

Napísal Róbert Bosák, 02.02.2016

Investície do komerčných realít dosiahli v posledných dvoch rokoch slušné čísla. Záujem o tento sektor bude pokračovať ďalej, čo potvrdzujú aj plány investorov orientovaných na priemyselné objekty.

 

Výstavba priemyselných objektov na Slovensku sa zrýchľuje celkom slušným tempom, vďaka čomu si tieto nehnuteľnosti získavajú stabilné miesto v oblasti komerčných realít. Investori sú na základe pozitívnych čísiel z minulého roku a pretrvávajúceho záujmu podnikateľov o nové priemyselné priestory ďalej motivovaní a bez váhania pokračujú vo výstavbe.

 

Viac ako 100 000m2 nových priestorov

 

Rok 2015 prial mnohým investorom hľadajúcim výhodné investičné príležitosti vo výstavbe priemyselných objektov. Len v druhom polroku pribudlo viac ako 100 000m2, pričom väčší podiel z celkovej plochy vznikol na východnom a severnom Slovensku. To svedčí o rozvoji tohto segmentu, ktorý sa začal presadzovať aj v slabších regiónoch.  

 

Zaplnilo sa mnoho voľných objektov

 

Vynikajúce obdobie pre priemyselné objekty potvrdzujú aj čísla spojené s mierou obsadenosti priestorov. V polovici predošlého roka dosahovala jej úroveň len 3,3%, čo je výrazný pokles v porovnaní s predošlými rokmi. Napríklad v roku 2013 bola táto miera vypočítaná ešte niečo nad 7% a rok na to sa pohybovala v rozmedzí od 5 do 6%.

Zdroj: www.odes.sk

 

Vývoj nadviaže na minulý rok

 

Od nasledujúceho obdobia sa očakáva podobný vývoj ako tomu bolo v predošlom roku. Podľa viacerých prognóz sa budú naďalej stavať nové haly a miera neobsadenosti môže opäť o niečo klesnúť. Najväčší záujem o priestory sa očakáva medzi spoločnosťami pracujúcimi v logistike a automobilovom priemysle.

 

Expanzii praje dostatok pozemkov 

 

Na úspechu komerčných realít sa dosť veľkou mierou podieľa dostatočný počet lukratívnych pozemkov. Developeri tak majú možnosť výberu kvalitných parciel, na ktorých môžu začať s realizáciou svojich investičných zámerov. Pozemky sú k dispozícií po celom Slovensku, čo je obrovským plusom pre slobodnejší výber lokality.

Zdroj: www.katdesign.sk

 

Oblasť komerčných realít na Slovensku síce zažíva dosť veľkú expanziu, no jej potenciál nie je využívaný naplno. Rýchlejšiemu rozvoju bránia hlavne byrokratické prekážky a dopravná infraštruktúra, ktoré odháňajú mnohých zahraničných investorov do iných susedných štátov. Ako krajina máme dobrý potenciál pre rozvoj priemyslu, no niektoré legislatívne a finančné limity zbytočne brzdia naše napredovanie. 

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : TASR

Foto : odes.sk, katdesign.sk