Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výstavba najočakávanejších mrakodrapov roka je v plnom prúde

Napísal Róbert Bosák, 01.02.2015

Sú to práve mrakodrapy, ktorých výstavba vzbudzuje pozornosť a prináša očakávania spojené s prekonávaním architektonických rekordov. Niekoľko zaujímavých diel by sa malo podľa plánov dokončiť aj v tomto roku a nás samozrejme zaujíma, ktoré to sú.


Rok 2015 vo svete architektúry nám okrem iného ponúkne aj niekoľko zaujímavých veľdiel, ktoré majú byť ukončené v najbližších mesiacoch. Jedná sa o skvostné mrakodrapy, z ktorých niektoré prekonajú aj pár výškových rekordov. Zaujímavé je, že najvyššie objekty sa sústredia v rovnakých lokalitách, čo vytvára dojem záujmu o napredovanie daných veľkomiest. Poďme si teda predstaviť tie najočakávanejšie výškové budovy sveta pre rok 2015.

Zdroj: www.archdaily.com


7 najočakávanejších mrakodrapov v roku 2015 :


Marina 101 (Spojené arabské emiráty)


V emirátoch pribúdajú mrakodrapy v celkom slušnom tempe a výstavba budovy Marina 101 má patriť k ďalším veľkým dielam. S výškou 426,5m bude tróniť na druhej pozícií v rebríčku najvyšších dubajských veží.

Zdroj: www.arabianbusiness.com


Shanghai Tower (Čína)


Možno ste niekde zachytili, že druhou najvyššou stavbou sveta so 632 metrami a viac ako 120 poschodiami sa má po dubajskej Burdž Chalífe stať Shanghai Tower. Ukončenie výstavby sa odhaduje na posledný tohtoročný kvartál.

Zdroj: www.dailymail.co.uk


Forum 66 Tower 2 (Čína)


Čínska ekonomická expanzia v posledných rokoch podporila aj jej architektúru a rastúce mrakodrapy sú toho najlepšou vizitkou. Ďalšou vysokou vežou s očakávaným dokončením tohto roku je práve Forum 66 Tover 2. 351-metrová Tower 2 je už na mieste a čaká sa na jej 384-metrové dvojča. 

Zdroj: www.dailymail.co.uk


Capital Market Authority Tower (Saudská Arábia)


V Rijáde vznikne nová CMA veža, ktorá svojou výškou 328m rozdelenou do 76 poschodí prerastie všetky doterajšie stavby v krajine. Objekt bude postavený v modernom štýle s rebrovaním a perforovanými panelmi chrániacimi budovu pred silným slnečným žiarením.

Zdroj: www.cnn.com


Vostok Tower (Rusko)


Najvyššou európskou budovou by sa po novom mala tohto roku stať moskovská Vostok Tower. S výškou 373 metrov prerastie o 34 metrov susedný monument Mercury City.

Zdroj: www.cre.ru


OKO South Tower (Rusko)


Rusko to s výstavbou mrakodrapov zobralo vážne a 352-metrová veža OKO South Tower má byť hotová tiež tento rok. Administratívny komplex s hotelom a apartmánmi je ďalšou budovou z vytvárajúceho sa biznis centra s názvom Moscow-City. 

Zdroj: www.cre.ru


432 Park Avenue (USA)

 

Aby USA neostala v hanbe a nechýbala v rebríčku najvyšších stavieb 2015, plánuje sa ukončenie 425-metrového mrakodrapu v New Yorku. Pôjde hlavne o rezidenčný projekt so zaujímavými službami ako knižnica či plaváreň priamo v objekte.

Zdroj: www.designboom.com


Pokiaľ všetko dopadne podľa plánov a stavebné projekty sa budú krok za krokom napĺňať, predstavené budovy by mali byť hotové čoskoro. Každá z nich je niečím jedinečná a výrazne podporí rozvoj svetovej architektúry. Nám ostáva len počkať či sa ukončenie prác stihne a či budú mrakodrapy stáť na svojom mieste ešte pred koncom roka.  


Text : Róbert Bosák

Foto : archdaily.com, arabianbusiness.com, cnn.com, cre.ru, designboom.com