Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vyššia daň za ubytovanie v Bratislave

Napísal Róbert Bosák, 07.07.2023

Začiatok letných prázdnin v Bratislave sa niesol v znamení zvýšenia dane za ubytovanie. Vyššiu sadzbu za prenocovanie v hlavnom meste platia ubytovaní vo všetkých mestských častiach.

Bratislava, Zdroj: unsplash.com

 

Daň za ubytovanie vzrástla na 3-3,50 €

 

Daň za ubytovanie vo výške 1,70 € je minulosťou. Hlavné mesto totiž po niekoľkých rokoch pristúpilo k jej zvýšeniu. Hostia ubytovaní v bratislavských ubytovacích zariadeniach musia od 1. júla platiť 3 až 3,50 € za noc v závislosti od lokality, kde sú ubytovaní. Pobyt v Starom Meste je zdanený sumou 3,50 € za 1 osobu a 1 prenocovanie. V ostatných mestských častiach Bratislavy bola stanovená jednotná sadzba vo výške 3 €.

 

Kritika zvýšenia dane z viacerých strán

 

Nepopulárny krok vedenia mesta sa okamžite stretol s rozporuplnými reakciami. Zvýšenie dane za ubytovanie kritizovali aj predstavitelia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS), ktorí upozorňujú na riziko, že Bratislava získa povesť drahej metropoly. To môže odlákať množstvo turistov, čo si hlavné mesto obzvlášť v súčasnej situácii nemôže dovoliť. Hotelieri vidia problém aj v nevhodnom načasovaní na začiatku hlavnej turistickej sezóny.

 

Mesto obhajuje zmenu nižšími príjmami

 

Vedenie hlavného mesta reaguje na kritiku hotelierov vysvetlením údajného dôvodu zvýšenia dane za ubytovanie. Magistrát k takémuto kroku pristúpil s cieľom zvýšiť príjmy do rozpočtu, ktoré sa v dôsledku výpadku príjmov z podielových daní výrazne znížili. Práve vyššia daň za ubytovanie má pokryť aspoň časť strát. Podľa Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board je tento krok pochopiteľný, no v budúcnosti odporúča načasovať zvýšenie dane za ubytovanie k 1. januáru.

Bratislava, Zdroj: unsplash.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: unsplash.com