Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Výškový bytový komplex v Indii oživí strešný nebeský ostrov

Napísal Róbert Bosák, 01.12.2023

Zelené strechy sú v móde. Architekti ich zahŕňajú do svojich projektov ako praktický aj estetický prvok. Autori návrhu nového bytového projektu v indickom Hajdarabáde zašli ešte ďalej. Terasy na streche navrhli ako zelený „nebeský“ ostrov.

Raghava IRIS, Zdroj: genesisplanners.in


Projekt s nadčasovým riešením strešnej záhrady navrhnutej ako unikátny „nebeský“ ostrov je dielom štúdia Genesis Planners. Indický ateliér zakomponoval kompaktnú strešnú terasu do návrhu bytového komplexu Raghava IRIS, ktorý sa aktuálne stavia v ich domovskom meste Hajdarabád. Obyvateľom prinesie desiatky luxusných bytov s lákavou atrakciou na úrovni vtáčej perspektívy.

Raghava IRIS, Zdroj: genesisplanners.in


Strešný ostrov prepojí 3 budovy


Koncept projektu Raghava IRIS sa opiera o výstavbu 3 výškových budov. Všetky veže budú mať viac ako 40 poschodí a ich hlavným účelom bude poskytnúť záujemcom o nové bývanie v Hajdarabáde možnosť kúpy nadštandardného luxusného bytu. Obyvatelia budú mať okrem bytov navrhnutých s dôrazom na zdravú mikroklímu k dispozícii aj nebeský ostrov navrhnutý ako strešný park so živou zeleňou. Sky Island, ako je strešný ostrov pomenovaný, sa rozdelí do 3 zón. Na streche každej z trojice veží bude 1 zóna ponúkajúca relax „v oblakoch“. Úzke „chodby“ vedúce ponad voľný priestor medzi budovami umožnia adrenalínový peší prechod z jednej strechy na druhú.

Raghava IRIS, Zdroj: genesisplanners.in


Viac ako 500 bytových jednotiek


Unikátny strešný ostrov bude iba jedným z exkluzívnych dizajnérskych prvkov, ktoré urobia z bytového projektu Raghava IRIS majstrovský architektonický počin. Autori návrhu si dali záležať aj na funkčnej stránke komplexu vrátane energetickej efektivity, ktorú zvýši spojenie úsporných technológií s prírodnými materiálmi. Vysoký udržateľný nadštandard má prilákať náročnejšiu klientelu, ktorá bude ochotná zaplatiť za luxusné bývanie vo viac ako 500 bytoch nadpriemernú čiastku. Ak sa projekt stihne zrealizovať podľa plánov, prvé byty vo výškových vežiach prepojených nebeským ostrovom bude možné obsadiť v roku 2026.

Raghava IRIS, Zdroj: genesisplanners.in


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: genesisplanners.in