Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vynovená expozícia automobilky Škoda v Nemecku

Napísal Róbert Bosák, 16.01.2024

V roku 2023 sa v európskych mestách otvorilo niekoľko múzeí. Jedna z expozícií bola v novembri sprístupnená vo Wolfsburgu. V múzejnom areáli Autostadt otvoril brány pavilón venovaný značke Škoda.


Múzejný komplex Autostadt v nemeckom Wolfsburgu je sídlom viacerých expozícií. Svoje miesto v areáli s pavilónmi prezentujúcimi dejiny a historický vozový park značiek patriacich pod koncern Volkswagen má aj Škoda Auto. Expozícia jednej z najstarších automobiliek na svete prešla komplexnou obnovou. Verejnosti bola sprístupnená vo vynovenej podobe.

Zdroj: skoda-storyboard.com


Od 19. storočia po budúcnosť


Podobne ako expozície iných automobiliek v komplexe Autostadt, aj pavilón Škody si kladie za cieľ priblížiť návštevníkom historický vývoj značky a predstaviť im rôzne modely vozidiel z jednotlivých období. Prestavba pavilónu priniesla viac priestoru, v ktorom sa dá vystavovať viac exponátov. Nová expozícia prezentuje ešte podrobnejšie postupný vývoj výroby. Modely vozidiel a interaktívne prvky mapujú napredovanie značky od 19. storočia až po dnešnú dobu. Časť expozície sa venuje aj elektromobilite. Návštevníci sú vtiahnutí aj do plánov, ktoré chce automobilka realizovať v blízkej budúcnosti.

Zdroj: skoda-storyboard.com


Šport, atrakcie aj vzdelávanie


Autori návrhu si dali záležať na kreatívnom prevedení celej expozície a jej prvkov za účelom prilákať viac návštevníkov a dopriať im nezabudnuteľný zážitok z návštevy múzea. O zábavu sa stará niekoľko atrakcií pre deti aj dospelých. V detskom kútiku bola zriadená lezecká stena aj maliarsky ateliér. Nielen deti tu môžu bojovať o víťazstvo v kvízoch a v súťažiach v lúštení krížoviek, vďaka ktorým múzeum plní vzdelávaciu funkciu. Súťaživé povahy si to v športovej zóne rozdajú v pretekoch na rotopede. Pri vytrvalom šliapaní zároveň nabijú virtuálnu batériu elektrického modelu Škoda Enyaq.

Zdroj: skoda-storyboard.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: skoda-storyboard.com