Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vykurovacia sezóna začala – ako môžeme ušetriť

Napísal Róbert Bosák, 06.10.2016

Úvod októbra je už každoročne obdobím začiatku novej vykurovacej sezóny. S tým sa tradične spájajú úvahy o tom, ako kúriť čo najúspornejšie. Zopár užitočných tipov sa dozviete aj od nás, takže nechajte sa inšpirovať a znížte spotrebu tepla v domácnosti.

 

Oficiálny štart vykurovacej sezóny bol 1.septembra, no vzhľadom na príjemné počasie počas celého mesiaca sme skôr potrebovali klímu ako radiátory. Po víkende sa však počasie prudko zmenilo a podľa všetkého pôjdu teploty už len nadol. Po mesiacoch odmlky sa tak do služby hlásia vykurovacie systémy a našou úlohou je nájsť úsporné riešenia, ktoré nám ušetria zopár eur, no nie na úkor tepla v byte.

Zdroj: www.univenta.sk


S cieľom znížiť spotrebu tepla skúste tieto tipy :

 

Nastavte si optimálnu teplotu Kúriť málo nemá efekt, no príliš intenzívne vykurovanie takisto nepôsobí dobre. Riešením je hľadať rovnováhu, ktorou je optimálna teplota od 18 do 22 stupňov. Nezabúdajte, že znížením teploty o 1 stupeň dokážete na spotrebe ušetriť už 6%.

 

Pri odchodoch z domu temperujte – Dôležitým krokom k eliminácii zbytočného plytvania teplom je aj temperovanie. Na to by ste nemali zabúdať pri žiadnom dlhšom odchode z domu, pretože nielenže znižujete spotrebu, ale bránite nežiaducim teplotným výkyvom v priestore.  

Zdroj: www.zehnder.cz

 

Nezabudnite odvzdušniť – Prebytok vzduchu v radiátoroch je problém, ktorý sa odráža na slabšom výkone. Dôsledkom sú zbytočné úniky tepla, ktoré sa na ročnom vyúčtovaní určite ukážu, takže pripomíname aj dôležitosť občasného odvzdušnenia.

 

Pozor na nesprávne vetranie – Vetrať krátko, ale v pravidelných intervaloch je ďalší krok k úspechu, vďaka ktorému dokážete znížiť spotrebu. Verte alebo nie, nesprávnym vetraním či dokonca zlým tesnením okien klesne teplota aj o 2 stupne, čo musí kúrenie dobiehať vyšším výkonom a tým aj vyššou spotrebou.

 

Zabráňte tepelným stratám – Počas sezóny s únikom tepla spôsobeným zlým technickým stavom vykurovacích telies veľa nespravíte, no do budúcna si zapamätajte potrebu revízie. Tú treba vykonať ešte pred začiatkom sezóny, najlepšie niekedy v auguste.

Zdroj: www.nejremeslnici.cz

 

Pár tipov na úsporu pri vykurovaní sa zíde vždy a každý z nich dokáže prispieť k tomu, aby boli vaše náklady na teplo o niečo nižšie. Veď prečo zbytočne plytvať peniazmi aj energiou, keď stačí spraviť pár jednoduchých opatrení a snaha šetriť prinesie svoje výsledky.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : univenta.sk, zehnder.cz, nejremeslnici.cz