Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vyberáme drevenú fasádu

Napísal Róbert Bosák, 15.04.2015

Patríte k milovníkom dreva a radi by ste ho použili napríklad na fasáde? Potom pre Vás máme zopár užitočných tipov, s ktorými bude výber drevenej fasády určite jednoduchší.

Zdroj: www.au-mex.cz


S drevom ako stavebným materiálom prichádzame do kontaktu všetci, no niektorí z nás ho obľubujú natoľko, že ho využívajú v maximálnej možnej miere. Flexibilita tohto materiálu je skutočne úžasná, takže stavbári ho už dávnejšie začali využívať aj na fasádach. Tie tak môžu nadobudnúť elegantný vzhľad, vysokú kvalitatívnu úroveň a zároveň splniť viacero funkcií prispievajúcich k celkovému zlepšeniu bývania.

Zdroj: www.living.cz



Elegancia, kvalita, ochrana


Využitie dreva prináša viacero pozitív, ktoré lákajú veľké skupiny obyvateľov obrátiť sa práve na fasády tohto typu. Tie sú skvelým prostriedkom ako priniesť svojej nehnuteľnosti štýlový dizajn vytvárajúci pekný dojem po celom okolí a vysokú kvalitatívnu úroveň, ktorú drevo vždy spĺňalo. V tomto prípade ponúka silnú konštrukčnú stránku s vysokou odolnosťou voči rôznym vonkajším vplyvom a mechanickým poškodeniam. Bez aplikovania špeciálnych náterov to však nepôjde, takže musíte ešte vynaložiť trochu úsilia a nejaké investície. Okrem toho chceme vyzdvihnúť schopnosť chladiť interiér v lete a chrániť ho pred chladom v zime.

Zdroj: www.living.cz


Výber je dôležitý


Výrobcovia drevených fasád nenechávajú nič na náhodu a na trh prinášajú viacero druhov fasád naraz. Takáto rozmanitosť je prínosom pre všetkých zákazníkov, pretože konkrétny výber by mal závisieť najmä od typu nehnuteľnosti a nárokov na ich využitie. Práve preto netreba pri kúpe nič zanedbať, čo Vám vďaka zodpovednému prístupu pomôže dopracovať sa k fasáde schopnej reálne prinášať úžitok pre spokojné bývanie.


Pri výbere konkrétneho typu fasády zohľadnite :


–        v akých klimatických podmienkach stojí daná budova

–        ktorý druh dreva sa najlepšie hodí na nehnuteľnosť

–        či chcete obkladať odvetrávanú fasádu

–        či sa Vám hodí plná fasáda alebo tá s medzerami

–        potrebu oplechovania ako ochranu pred UV žiarením

Zdroj: www.podlahypraha.cz


Pomôžte si pri výbere


Pred výberom si ešte môžete spraviť krátky sumár, pomocou ktorého si budete môcť lepšie vybrať. Odpovede na otázky spojené s výberom medzi plným obkladom alebo tým s medzerami, medzi obkladom alebo profilovými doskami či s voľbou medzi viacerými druhmi dreva Vám môže dosť pomôcť. Dobrou pomôckou bude aj komunikácia s predajcami, architektmi či stavbármi, ktorí sa tejto tematike venujú a budú Vám vedieť takisto poradiť.

Zdroj: www.podlahypraha.cz


Vieme, že drevo dokáže spraviť na každej stavbe zázraky a v prípade drevených fasád to platí dvojnásobne. S nimi si nielenže zaistíte elegantný dizajn, ale takisto prispejete k skvalitneniu stavu budovy po stránke konštrukčnej a statickej. Čo je takisto dôležité, prispejete k ochrane životného prostredia a podporíte komfort bývania. Aj napriek niekoľkým mínusom ponúkajú tieto fasády dostatok výhod a na základe dlhej životnosti slúžia majiteľom budov ideálne.


Text : Róbert Bosák

Foto : au-mex.cz, living,cz, podlahypraha.cz