Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vstúpte do kuchyne vonku na dvore

Napísal Róbert Bosák, 24.01.2015

Varenie na čerstvom vzduchu, rýchly únik výparov a k tomu vetranie prirodzeným spôsobom, nielen to ponúka kuchyňa v exteriéri. Na Slovensku je to stále výnimočný jav a práve preto stojí za našu pozornosť.

Zdroj: www.magazinzahrada.cz


Počas teplých dní sú záhrady, dvory a terasy nenahraditeľnou súčasťou nášho bývania. Poskytujú nám dostatok priestoru, príjemnú atmosféru a komfortné prostredie pre chvíle strávené doma. Aj keď je u nás zvykom využívať exteriér najmä na hobby a odpočinok, možností ako naložiť s týmto priestorom je oveľa viac. A jednou z nich je práve umiestnenie kuchyne vonku pri dome. Čo poviete na tento nápad?

Zdroj: www.magazinzahrada.cz


Exteriér zlepší výsledok varenia


Hovorí sa, že nálada kuchára a atmosféra v kuchyni dokážu ovplyvniť jedlo. Ak budete variť vonku na záhrade alebo terase, o vynikajúcu atmosféru budete mať postarané hneď. K tomu si pripočítajte lúče slnka, vôňu okolitých kvetov a čaro prostredia exteriéru, ktoré by Vám malo zlepšiť náladu. To sa zároveň odrazí aj na kvalite pokrmu a celkového pôžitku z neho.

Zdroj: www.dumazahrada.cz


Kuchyňa spestrí vzhľad exteriéru


Ak si už nejakí obyvatelia zrealizujú kuchyňu priamo v exteriéri, veľký dôraz prikladajú na vhodné zvolené materiály a zariadenie. Cieľom týchto kuchýň je okrem zvýšenia štandardu bývania a vytvorenia vhodného priestoru na prípravu jedál aj oživenie vonkajšieho prostredia. Práve vďaka ideálnemu zladeniu a použitiu estetických materiálov s vysokou kvalitatívnou úrovňou sa dá tento zámer ľahko splniť a majitelia sa môžu tešiť z vkusného bývania.

Zdroj: www.dumazahrada.cz


Výhodou aj jednoduchšia údržba


Aj keď reálne nájdeme vonku viac špiny ako v interiéri, starostlivosť o čistotu v externej kuchyni nevyžaduje toľko námahy. Najpodstatnejšie je, že výpary vylučované varením alebo pečením sa vďaka vonkajšiemu nepretržitému prúdeniu vzduchu nezachytávajú na nábytku alebo oknách. Tým pádom vzniká omnoho menej mastnoty a ďalších nečistôt usádzajúcich sa v kuchyni a domáci majú menej práce pri upratovaní.  

Zdroj: www.dumazahrada.cz


Vidíme, že mať kuchyňu umiestnenú niekde vonku na dvore je skvelým nápadom. Avšak na Slovensku sa pri tomto riešení stretávame s jedným problémom. Tým sú samotné klimatické podmienky, ktoré nám nedovoľujú využívať takýto typ kuchyne počas celého roka. Asi ťažko by niekoho bavilo variť vonku vo vetrovke po mrazoch alebo pri silnom vetre. Z toho vyplýva jediné a to, že kuchyne v exteriéroch sú u nás využiteľné len sezónne. Aj to ale dokáže spestriť komfort bývania, takže ak máte možnosť, neváhajte tento nápad zrealizovať v praxi.


Text : Róbert Bosák

Foto : magazinzahrada.cz, dumazahrada.cz