Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vrátia sa hnedé interiéry na výslnie ?

Napísal Róbert Bosák, 11.10.2014

Trendy v bývaní sa menia pravidelne, podobne ako v móde alebo klenotách. Niektoré sa dokážu po dlhom čase vrátiť späť a niektoré odídu navždy do histórie. Momentálne sa v mnohých oblastiach interiérového dizajnu rieši vracajúca sa popularita hnedej ako farby charakterizujúcej bývanie. 


Zdroj: www.living.cz


Minulosť (nielen) slovenských interiérov patrila jednoznačne hnedej farbe a množstvu drevených doplnkov. Najväčší boom tohto svojského štýlu bol zaznamenaný súčasne s príchodom panelákových bytov, z ktorých bola výrazná väčšina zariadená v hnedom prevedení s bohatými drevenými doplnkami. Ešte v 90.rokoch dominovala hnedá farba vo väčšine príbytkov, no postupne sa začal meniť štýl interiérov a stále viac domácností sa začalo farebne premieňať. Dostanú však hnedé príbytky od obyvateľov druhú šancu?

Zdroj: www.supersektor.cz


Zmena charakteru bývania


S každým vývojom prichádzajú nejaké postupné zmeny a celá sféra bývania sa takisto výrazne transformovala. Zmenu stavebných materiálov a príchod nových doplnkov do domácností sprevádzal aj záujem o nové motívy a odlišnú farebnú charakteristiku bývania, takže zaužívané a dlho obľubované hnedé zladenie začalo ustupovať inovácií. Táto postupná premena prebieha stále a čoraz menej bytov ponúka jednotvárnosť spojenú s jedným prevládajúcim odtieňom, ktorým bola práve hnedá.

Zdroj: www.interiery-hanak.cz


Súčasnosť patrí pestrosti


V dnešnej dobe nás z každej strany zaplavujú farby v rôznych kombináciách a treba povedať, že pri pohľade na pestrofarebné interiéry nás nadchne poriadna dávka rozmanitosti. Niežeby boli jednofarebné hnedé domácnosti zlé alebo nekomfortné, ale oproti súčasným obydliam pôsobili jednotvárnejšie a tým pádom aj viac vzbudzovali stereotyp. Vo všeobecnosti platí, že čím viac odtieňov sa použije, tým vzniká zaručene väčší priestor na vyšperkovanie jednotlivých miestností.

Zdroj: www.sperkovo.sk


Návrat hnedých prevedení ?


Niektoré z posledných návrhárskych kúskov už viackrát naznačili opätovný príchod hnedých interiérov na scénu a aj odozva obyvateľstva bola pozitívna. Akurát, že sa nejedná o celkové hnedé stvárnenie ako to poznáme z minulosti, ale len o vychytanie tých najzaujímavejších prvkov v priestore, ktoré dokážu zvýrazniť každý detail. Zabudnite na úplnú monotónnosť, steny môžete mať v rôznych farbách, pretože podstatou návratu hnedej je využitie tejto upokojujúcej farby na nábytku, dekoráciách a ďalších doplnkoch. Okrem toho, dnešné varianty sú omnoho tmavšie v takom čokoládovom nádychu a celkovo zanechávajú príjemnejší dojem.

Zdroj: www.living.cz


Návrat prevládajúcej hnedej v bytoch a domoch je teda celkom reálny, ale očakávať nový boom tohto štýlu je zbytočné, pretože kolorita a rozmanitosť bude určovať smer dizajnu interiérov ešte dlho kvôli vytváraniu jedinečnosti. Zaujímavým prvkom do budúcna by sa však malo stať väčšie využívanie dreva v príbytkoch, takže o bývanie v duchu hnedej nebude určite núdza.  


Text : Róbert Bosák

Foto : jaksebydli.cz, living.cz, supersektor.cz, interiery-hanak.cz, sperkovo.sk