Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vplyv jednotlivých materiálov na zdravie obyvateľov

Napísal Róbert Bosák, 28.11.2015

Pozor na to, aké materiály prevládajú vo vašom príbytku. Pôsobenie niektorých totiž nie je veľmi šťastným riešením a ich prehnané využívanie môže mať na zdravie nepriaznivý vplyv. 


Každý predmet, ktorý tvorí súčasť zariadenia našej domácnosti je z niečoho vyrobený. To nás dostáva do pravidelného kontaktu s jednotlivými druhmi materiálov prítomnými všade okolo. Bez ohľadu na to, či sa nám táto teória páči alebo nie, každý z materiálov má svoje špecifické pôsobenie vplývajúce na naše zdravie a preto je ich výber dôležitým krokom. Preto sa poďme bližšie pozrieť na možný vplyv najvyužívanejších domácich materiálov na zdravotnú stránku obyvateľov.

 

Kameň – chladný, ale nezávadný

 

Kamenné doplnky zdobia mnoho interiérov a majitelia týchto objektov sa nemajú čoho báť. Kamene nie sú škodlivé, aj keď niektorú vyžarujú isté rádioaktívne látky, no tie nevyužívame v interiéroch. Jedinou prekážkou tak môže byť studený dojem a to, že v zime trochu chladia.

Zdroj: www.homedsgn.com

 

Drevo – Ideál pre zdravé bývanie

 

Ak hľadáme materiál, ktorý je nielen nezávadný, ale pre zdravie obyvateľov aj prospešný, potom vsaďme na drevo. Vôňa prírody pôsobí blahodarne na psychiku a pomáha dýchacím cestám. Navyše farba dreva má pokojné vibrácie a dokáže v nás podporovať optimizmus.

Zdroj: www.homelove.cz

 

Umelá živica – nevhodný kontakt s formaldehydom

 

Na výrobu niektorých interiérových doplnkov je vhodná aj umelá živica, ktorý prináša štýl a originalitu. Najčastejšie sa využíva v podobe špeciálnych liatych podláh, ktoré prinášajú vysokú kvalitu, no problémom je, že ich napúšťajú rôznymi lepidlami, ktoré môžu obsahovať formaldehyd a ten nášmu zdraviu neprospieva. 

Zdroj: www.homelove.cz

 

Syntetické textílie – lacné, no škodlivé

 

Výrobcovia syntetických záclon a závesov lákajú zákazníkov na nízke ceny a dlhú trvácnosť, no o nepriaznivom vplyve niektorých produktov sa už nezmienia. Tieto materiály nahradíme lepšou alternatívou, ktorou môže byť napríklad bavlna. Tá je navyše pohľadná a celkom dobre sa s ňou pracuje pri praní. 

Zdroj: www.homelove.cz

 

Kov – Kvalitné kovy neškodia

 

Kovy sú v domácnostiach využívané v rôznych podobách, takže ich vplyv na zdravie môže byť rôzny. Pokiaľ ide o kvalitné materiály ako nerez alebo mosadz, potom budú tieto doplnky úplne nezávadné, no pri iných materiáloch si dávajte pozor podľa ich účelu využitia. Možné nepriaznivé vplyvy niektorých kovov treba eliminovať najmä v kuchyni a kúpeľni.

Zdroj: www.granitove-drezy.cz

 

Plast - Pozor na umelé hmoty

 

Výrobcovia interiérového zariadenia s plastovými hmotami nešetria a pri celej tej ponuke lacných a elegantných produktov je ťažké vyhnúť sa ich kúpe. Majme však na pamäti, že plast nie je zdraviu prospešný materiál a preto ho treba využívať s mierou. Pozor si dávajte na jeho prítomnosť v detskej izbe, ktorá sa dá zariadiť oveľa krajšie z prírodných materiálov.  

Zdroj: rotvyn.szm.com

 

Pôsobenie jednotlivých materiálov, či už pozitívne alebo to nepriaznivé, si nemusíme vôbec uvedomovať. Aj napriek tomu sa mu do istej miery nevyhneme a preto je lepšie nájsť také materiály, ktorých prítomnosť bude pôsobiť v náš prospech. Ako vidíme, nie je ich vôbec málo a okrem toho ponúkajú skvelý vzhľad a vysokú kvalitu za celkom primeranú cenu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : homedsgn.com, homelove.cz, granitove-drezy.cz, rotvyn.szm.com