Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vlastné ovocie a zeleninu pestuje 55 % českých domácností

Napísal Róbert Bosák, 20.06.2023

Záujem o pestovanie vlastných plodín medzi Čechmi stúpa. Podľa najnovších údajov sa pestovaniu ovocia a zeleniny venuje vyše polovica českých domácností. Ďalšie o takomto kroku uvažujú.

 

Podiel domácností, ktoré pestujú vlastné ovocie a zeleninu, sa zvyšuje vo viacerých krajinách EÚ. Pod rastúci trend sa podpísali dopady pandémie aj zdražovanie potravín. Kľúčovú úlohu zohráva aj dôraz na väčšiu sebestačnosť a vyšší dopyt po kvalitnejších potravinách z domácej produkcie. Uvedené dôvody viedli k nárastu tohto podielu aj v Česku.

Zdroj: pixabay.com

 

55 % domácností pestuje, 7 % o tom uvažuje

 

Podľa čísel Národního institutu SYRI sa produkcii vlastného ovocia a zeleniny venuje 55 % českých domácností. Tento podiel môže v blízkej budúcnosti prekročiť 60 % hranicu. Vyplýva to z dát, ktoré inštitútu poskytol Český sociálněvědní datový archiv. Jeho údaje potvrdzujú, že o pestovaní vlastného ovocia a zeleniny uvažuje 7 % domácností.

 

11 % domácností v ČR s pestovaním skončilo

 

Zvyšný 38 % podiel si podelili domácnosti, ktoré sa v minulosti produkcii vlastného ovocia a zeleniny venovali, no aktuálne domácimi pestovateľmi nie sú, a domácnosti, ktoré o tomto kroku v súčasnosti vôbec neuvažujú. Do prvej skupiny sa radí 11 % domácností v ČR. V tej druhej je zvyšných 27 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: syri.cz, archiv.soc.cas.cz

Zdroj foto: pixabay.com