Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vklady rástli vo všetkých stavebných sporiteľniach

Napísal Róbert Bosák, 23.03.2015

Stavebné sporenie vyhľadáva stále mnoho Slovákov, vďaka čomu sa môže počet vkladov a ich celkový objem naďalej zvyšovať. Podobne tomu bolo aj vlani, pretože všetky stavebné sporiteľne pôsobiace u nás ukončili rok s kladnými číslami.


Pre všetky stavebné sporiteľne na Slovensku sa rok 2014 niesol v znamení stúpajúcich vkladov. Najnovšie čísla, ktoré prišli na verejnosť priamo z centrál sporiteľní, hovoria o jednoznačne vyšších čiastkach na účtoch slovenských sporiteľov. Z toho vyplýva, že Slováci sa celkovo spoliehajú na sporenie prostredníctvom stavebnej sporiteľne oveľa viac ako v predošlom roku.


Vyššie vklady vo všetkých stavebných sporiteľniach


Na Slovensku aktuálne pôsobia tri stavebné sporiteľne, pričom každá z nich zaznamenala za rok 2014 rastúce čísla vkladov klientov. Samozrejme, že výsledné hodnoty sa nezhodujú a každá z inštitúcií hospodárila s rozdielnym percentuálnym nárastom, no podstatný je celkový plusový výsledok, ktorý jednotlivé sporiteľne spája.


Prvá stavebná sporiteľňa (PSS)


Najväčší nárast vkladov spomedzi troch poskytovateľov sporenia dosiahla práve PSS. Tá už na Slovensku tradične vedie v počte klientov aj v objeme dosiahnutých vkladov, takže jej prvenstvo nijak neprekvapuje. Aktuálna bilancia vraví o medziročnom náraste 35,7%, čo je pomerne dosť vysoké číslo a ukazuje, že klienti PSS zvýšili svoje vklady o viac ako tretinu.


ČSOB stavebná sporiteľňa


V ČSOB rástli v roku 2014 aj vklady aj celková priemerná vkladovosť, takže vedenie tejto inštitúcie môže vnímať predchádzajúci rok tiež ako úspešný. Aj keď v porovnaní s PSS sa nejedná o taký výrazný nárast, 10% bilancia je takisto dobrou motiváciou k pokračovaniu práce.


Wustenrot stavebná sporiteľňa


Vo Wüstenrote síce zaznamenali medziročný nárast, no jeho úroveň vyčíslená na 3,1% ich posadila na poslednú priečku. Pre vedenie sporiteľne je však podstatné, že klienti im opäť vyjadrili podporu a súhrnný výsledok za rok 2014 sa ukázal ako kladný. Dôkazom toho je aj celkový objem vložených financií, ktorý sa pohybuje tesne pod sumou 110mil.€.


Každá z tunajších stavebných sporiteľní vstúpila do nového roku s očakávaním nových výsledkov a určite bude vyvíjať maximálne úsilie pre ďalší medziročný nárast v poradí. Podľa momentálneho záujmu klientov to vyzerá tak, že najúspešnejšie čísla by mala mať opäť PSS. Otáznik visí nad Wüstenrotom, pretože nízky nárast v poslednom roku sa môže tentoraz premietnuť aj do záporných čísiel. So sporením u ČSOB sú odhady zbytočné, nakoľko sa ich (ne)úspech v dosť podstatnej miere spája s portfóliom aktuálne poskytovaných bankových služieb, ktoré nepriamo prispievajú k prílevu alebo odlevu klientely. 


Text : Róbert Bosák

Zdroje : tasr.sk

Foto : banky.sk