Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viedenský hotel inšpiruje ako riešiť otáznik nad bývaním utečencov

Napísal Róbert Bosák, 31.07.2016

Situácia okolo miliónov utečencov postavila Európu pred viacero otáznikov, ktoré sa týkajú aj možností ubytovania početných skupín prisťahovalcov. Za dobrým príkladom môžeme ísť do neďalekej Viedne, kde už dlhšie funguje netradičný „sociálny“ hotel.

 

Inšpiratívny nápad, ako sa pokúsiť prispieť k riešeniu utečeneckej krízy a otáznikov okolo ich ubytovania, priniesla organizácia Caritas Austria. Práve na ich podnet sa ateliér AllesWirdGut pustil do realizácie špeciálneho ubytovacieho zariadenia. Ide o Magdas hotel, ktorý je vlastne hotelom spájajúcim bežné ubytovanie pre turistov s izbami určenými pre utečencov.

Zdroj: www.magdas-hotel.at

 

Myšlienka multikulturality a sociálneho bývania

 

Iniciátorom nápadu z vyššie spomínanej organizácie Caritas Austria nie sú utečenci z vojnou a hladom postihnutých krajín ľahostajní. Aj preto sa pokúsili pozdvihnúť úroveň rodiaceho sa „sociálneho biznisu,“ ktorého cieľom je realizácia ubytovacích zariadení ponúkajúcich pomoc prisťahovalcom. Na základe toho začal fungovať Magdas hotel, ktorého prevádzka sa nesie v duchu multikulturality a sociálneho bývania.

Zdroj: www.viennaskillsmiths.at

 

Niekoľko faktov o hoteli :

 

–        hotel otvorili vo februári 2015

–        v objekte je momentálne 78 izieb

–        celková plocha hotela je 6460 m2

–        náklady na realizáciu stáli 1,5 mil.€

–        aktuálne ubytováva 25 imigrantov

Zdroj: www.dailystar.com.lb

 

Objekt získal viacero ocenení

 

Hotel sa stal okamžite výnimočným, na čo zareagovali aj porotcovia vo viacerých prestížnych súťažiach. Majitelia objektu sa môžu pochváliť mnohými cenami, medzi ktorými nechýbajú ocenenia za služby, dizajn alebo aj celkové technické vybavenie. Ťažko povedať, čo porotcov upútalo viac, či to bola ušľachtilá myšlienka sociálneho bývania alebo elegantný a moderne vybavený objekt.

Zdroj: www.huffingtonpost.jp

 

Klasické rakúske bývanie

 

Pri pohľade zvonku by ste Magdas hotel neoznačili za útulný ubytovací objekt s harmonickou atmosférou. Klamlivý dojem sa však mení vstupom do interných priestorov, kde na vás začne dýchať pravá rakúska klasika. Miestnosti zariadené v tradičnom štýle vintage s prevládajúcou bielou prinášajú pokojné prostredie, ktoré nie je narušené žiadnymi gýčovými prvkami. Izby sa tak stávajú komfortným a tichým domovom, ktoré si zaslúžia turisti aj utečenci.

Zdroj: www.viennabiennale.org 

 

Podobných sociálnych hotelov nájdeme v Európe niekoľko, no stále ide o príliš malý počet, ktorý by dokázal lepšie riešiť ubytovanie tisícok prisťahovalcov. Viedenský hotel  nám však ukazuje jeden z najlepších príkladov, ako sa dá zrealizovať komfortné a jednoduché sociálne bývanie bez prehnane veľkých nákladov a ešte z toho spraviť aj biznis s ubytovaním, čo je ďalším dôkazom o tom, že príchod migrantov môže byť aj prínosom.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : oe3.orf.at, magdas-hotel.at, viennaskillsmiths.at, dailystar.com.lb, huffingtonpost.jp, viennabiennale.org