Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viedeň vládne rebríčku najlepších miest na život už 9. rok

Napísal Róbert Bosák, 21.03.2018

Včera predstavený zoznam TOP 10 najdrahších svetových metropol sa veľmi nezhoduje s rebríčkom najlepších miest na život. Potvrdzuje to aj aktuálne hodnotenie spoločnosti Mercer, ktorá nám opäť predstavila, kde sa ľuďom žije najlepšie.  

 

Kým včerajší rebríček EUI, ktorý nám predstavil metropoly s najvyššími nákladmi na život, ovládol ázijský Singapur, v prieskume „najlepších miest na život“ kraľovali lokality starého kontinentu. Aspoň tak to vyplýva z výročného rebríčka spoločnosti Mercer, ktorá sa už 20 rokov stará o jeho každoročnú podobu hodnotiacu desiatky miest z celého sveta.

Zdroj: smartcity.wien.gv.at


Viedeň s ďalšou obhajobou

 

Na prvej pozícii sa ani po 9 rokoch nič nemení a susedná Viedeň opäť ukazuje, že je právom považovaná za mesto, kde môže byť život vôbec najlepší na svete. V aktuálnom prieskume si totiž vydobyla už 8. obhajobu prvenstva v rade, čo sa nepodarilo a možno ani nikdy nepodarí žiadnemu inému mestu. V jeho prospech hovoria hlavne kultúrne možnosti, dobrá dopravná situácia, bezpečnosť aj viacnásobné prvenstvo v rebríčkoch „najlepších smart metropol.“

Zdroj: www.lonelyplanet.com 


V prvej desiatke až 8 európskych miest

 

Viedeň nie je ani zďaleka jedinou európskou destináciou, ktorá sa dostala medzi najlepších. V prvej desiatke sa ich ocitlo hneď 8, pričom z Nemecka a Švajčiarska sa do nej dostali až 3 mestá. K tým patria aj Zürich a Mníchov, ktoré si rozdelili strieborný a bronzový stupienok, pričom 3. miesto pripadlo vďaka rovnosti bodov 2 mestám súčasne.  


Rebríček 10 najlepších miest na život:

 

1. Viedeň

6. Düsseldorf

2. Zürich

7. Frankfurt

3. Mníchov

8. Ženeva

3. Auckland

9. Copenhagen

5. Vancouver

10.Bazilej

Zdroj: www.tripsavvy.com

 

Pozíciu na dne rebríčka obhájil Bagdad

 

Bývalý režim, vojna a stále nie usporiadaná politická či bezpečnostná situácia sa každoročne podpisuje na zlých výsledkoch Bagdadu. Iracká metropola si drží smutne slávny štatút mesta s najhoršími podmienkami na život už 10 rokov za sebou. Na chvoste rebríčka ju sprevádzajú mestá ako sýrsky Damask, sudánsky Chartúm či Bangui zo Stredoafrickej republiky.

Zdroj: www.pinterest.com

 

Vzorka pozostávajúca z 231 svetových miest je dostatočne veľká na to, aby reálne zhodnotila, v ktorých kútoch sveta sú podmienky na život najlepšie. Región strednej a východnej Európy sa opäť zaradil len na úroveň priemeru, pričom najlepší výsledok z miest v tejto časti sveta si drží Praha. Tá skončila na 69. mieste, čo je stále o 11 miest lepšie ako 80. Bratislava.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.independent.co.uk, smartcity.wien.gv.at, www.lonelyplanet.com, www.tripsavvy.com, www.pinterest.com