Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viac ako dve tretiny Slovákov financujú nehnuteľnosť úverom na bývanie

Napísal Róbert Bosák, 05.04.2017

Nebyť úverov na bývanie, mnohí z nás by sa ku kúpe vlastného bývania možno stále nedopracovali. Potvrdzujú to viaceré prieskumy, ktoré dlhodobo ukazujú, že väčšina Slovákov financuje bývanie práve peniazmi z bánk.

 

Úvery na bývanie sú naďalej hlavným zdrojom financovania nehnuteľností. Podiel Slovákov využívajúcich bankové produkty prekračuje dve tretiny. Hlavným dôvodom vysokého dopytu po úveroch je silná túžba po bývaní vo vlastnom. Presne takéto závery vyplynuli z nedávneho prieskumu agentúry 2muse, ktorý bol na začiatku týždňa zverejnený predstaviteľmi Poštovej banky.  

 

71% opýtaných financovalo nehnuteľnosť úverom na bývanie

 

Od zverejnených štatistík sa očakávalo potvrdenie rastúcej tendencie využívania úverov na bývanie. Tieto predpoklady sa naplnili, nakoľko spomedzi opýtaných sa k využitiu financií z banky pri kúpe nehnuteľnosti prihlásilo až 71%. Väčšina z nich žiadala o spotrebné úvery využívané na rekonštrukciu a o hypotéky za účelom kúpy nového bytu.


Úvery zo stavebných sporiteľní využilo len 22% respondentov

 

Popri bankových produktoch určených na bývanie si stabilné miesto na trhu s finančnými produktmi tohto druhu držia aj úvery zo stavebných sporiteľní. Tie však najmä kvôli vyšším úrokovým sadzbám využíva zhruba trikrát menej žiadateľov. Spomínaný prieskum hovorí o 22% podiele klientov financujúcich bývanie práve stavebným úverom.

 

Vo vlastnom bývajú dve tretiny ľudí, túži po ňom 88% Slovákov

 

Vysoký záujem o úvery podporuje snahu Slovákov pri kúpe vlastného bývania. Napriek tomu, že podľa Eurostatu patríme ku krajinám, kde sa mladí ľudia sťahujú do vlastného skoro medzi poslednými, 66% z nás už stihlo otázku svojho bývania vyriešiť. Prieskumy však ukazujú, že po vlastnom bývaní túži aktuálne až 88% Slovákov.

 

Prieskum bol vykonávaný na vzorke 510 respondentov, takže jeho výsledky musíme brať iba orientačne. Napriek tomu vytvárajú istý obraz a potvrdzujú, že väčšina Slovákov uprednostní bývanie vo vlastnom, pričom až dve tretiny obyvateľstva si ho práve vďaka úverom z banky aj zaobstará.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje: byvanie.pravda.sk

Foto : pravda.sk