Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Varte bezpečne a efektívne – s indukčnou varnou doskou

Napísal Róbert Bosák, 05.07.2017

Efektívne riešenia urýchľujúce bežné domáce práce sú vítané v akýchkoľvek podobách.  Napríklad v kuchyni sa okrem iného osvedčili indukčné varné dosky schopné skvalitniť celý proces prípravy jedla a to jednoduchým a bezpečným spôsobom.

 

Povedomie o schopnostiach indukčných varných dosiek je medzi Slovákmi stále slabé. Práve preto sa tento efektívny kuchynský pomocník len ťažko dostáva do našich domácností, čo je na škodu. Jeho prítomnosť totiž dokáže divy, čo potvrdzujú aj majitelia tohto technologického zázraku prinášajúceho viacero pozitív.

Zdroj: stuzzicante.it

 

Pozitíva indukčných varných dosiek

 

Všetky výhody spojené s efektivitou a bezpečnosťou počas varenia vyplývajú zo zužitkovania fyzikálneho procesu magnetickej indukcie. Práve ten pomáha doske zrýchliť celkový priebeh varenia bez toho, aby bola znížená kvalita či ohrozená bezpečnosť.

 

Najrýchlejšia príprava jedla – Jedlo uvarené na indukčnej doske je hotové niekoľkonásobne rýchlejšie ako pri klasických plynových zariadeniach. Príkladom je ohrev vody, ktorá dokáže zovrieť dokonca skôr ako v kanvici.

 

Bezpečnosť nadovšetko – Neoceniteľným plusom indukčných dosiek je aj schopnosť zaistiť čo najvyššiu bezpečnosť. Pri varení sa totiž nahrieva len hrniec, nie samotná doska, čo bráni popáleniu. Tie lepšie modely sú schopné zvukovým signálom aj upozorniť na predmety, ktoré na dosku nepatria a tým sa zabráni škodám.

 

Značná úspora energie – Vďaka schopnosti indukčných dosiek nasmerovať teplo na cielené miesto, teda na hrniec, sa pri varení šetrí energia. Čím častejšie využívate dosku a nie bežný sporák, tým viac znižujete svoje náklady.

Zdroj: solgaz.eu

 

Využitie magnetickej indukcie prináša aj mínusy  

 

Pri pohľade na výhody týchto zariadení by sa mohlo zdať, že sú takmer dokonalé, no opak je pravdou. Aj keď mínusov je minimum, jedno z nich sa stáva častým terčom kritikov a tým je nutnosť využívať hrnce s feromagnetickým povrchom. Klasické sklenené či medené nádoby si s indukčnou doskou nerozumejú, takže pri kúpe musíte myslieť aj na nový kuchynský riad.

Zdroj: bauknecht.sk

 

Problémom môže byť aj cena

 

Argumenty o výhodnej investícii, vďaka ktorej sa vám rýchlo vrátia náklady, neobstoja u ľudí hľadajúcich lacnejšie riešenia. Pre tých je priplácanie niekoľkých desiatok eur problémom bez ohľadu na všetky kvalitatívne superlatívy, čo je škoda. Indukčné dosky totiž môžeme zaradiť k tým najlepším kuchynským pomocníkom, aké boli doposiaľ vymyslené.

Zdroj: webnoviny.sk  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : webnoviny.sk, stuzzicante.it, solgaz.eu, bauknecht.sk