Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V USA zriadili komplex bunkrov pripravených na apokalypsu

Napísal Róbert Bosák, 10.01.2017

Katastrofické predpovede hlásajúce koniec sveta sa v posledných rokoch šírili médiami viackrát. Našťastie, k ich naplneniu nedošlo, no napriek tomu sa stále viac architektov zaujíma o návrhy bunkrov, ktoré vraj obyvateľov ochránia pred hrozbou apokalypsy.

 

O výstavbu podzemných bunkrov schopných prežiť ničivý koniec sveta sa zaujíma čoraz viac architektov. Jedným z najnovších projektov tohto typu, ktoré sa podarilo zrealizovať, je práve rozsiahly areál z USA. V Južnej Dakote totiž vybudovali komplex stoviek bunkrov, ktoré by podľa slov autorov projektu dokázali vydržať aj apokalypsu.    

 

Bunkre odolné voči každej pohrome

 

Komplex vznikol na bývalom armádnom území, kde jednotlivé objekty vybudovali na mieste starých nevyužívaných bunkrov. Ich pôvod sa datuje do 40.rokov minulého storočia, kedy ich začali stavať v rámci vojenských bezpečnostných opatrení. Po dlhých rokoch získal celý areál súkromného majiteľa, ktorý sa tu spoločne s firmou Vivos Group rozhodol postaviť špeciálne bunkre s najvyššou možnou odolnosťou.

Zdroj: www.terravivos.com

 

Skrýša pre 5000 ľudí

 

Rozsiahly pozemok ponúkol autorom projektu možnosť zrealizovať až 575 bunkrov. Každý z nich disponuje šírkou 8 metrov, no dĺžka sa v závislosti od presnej polohy objektu v areáli mení a dosahuje od 18 do 24 metrov. V prípade pohromy by v každom bunkri našlo domov od 8 do 10 ľudí, takže predpokladaná kapacita ubytovania v celom komplexe dosahuje okolo 5000 ľudí.

Zdroj: www.businessinsider.com

 

Komfort nadovšetko

 

Aj keď v prípade apokalypsy bude obyvateľov bunkra zaujímať interiérový dizajn ako úplne posledný, architekti nemohli zabudnúť ani na zariadenie priestorov a ich vzhľad. Niektoré časti sú dokonca navrhnuté v luxusnom štýle, za ktorý by sa nehanbili ani majitelia drahých rezidencií. Bunkre navyše ponúkajú všetko potrebné, čím dokážu splniť viac, než len nutný štandard.

Zdroj: www.dailystar.co.uk

 

Podobných ubytovacích zariadení, ktoré by ľudom pomohli v prípade istých apokalyptických udalostí prežiť, je vo svete viacero. Niektoré sú prežitkom minulých období, iné patria k úplne novým projektom. Cieľ je však rovnaký, čo platí aj v prípade tohto amerického bunkrového komplexu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : thechive.com, terravivos.com, uk.businessinsider.com, dailystar.co.uk