Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Singapure prekročili hranice mestskej výstavby

Napísal Róbert Bosák, 07.08.2015

Architekti z východnej a juhovýchodnej Ázie už neraz ukázali, že ich nápady môžu byť skvelou inšpiráciou pre celý svet. Medzi vhodnými príkladmi ako stavať v najvyššom štandarde s dôrazom na ekológiu je aj jeden preslávený singapurský projekt. 

Zdroj: www.tripadvisor.com.sg


Spomínanou inšpiráciou pre celý architektonický svet je projekt Parkroyal on Pickering, ktorý vyrástol ešte v roku 2013 v Singapure. Hneď po ukončení stavebných prác trvajúcich 4 roky sa stal miestnym symbolom trvalo udržateľnej výstavby. Originalita profilu, dizajnového spracovania a štruktúry budovy na seba nenechala dlho čakať a autori budovy začali čoskoro získavať prestížne ocenenia.

Zdroj: www.senatus.net


Hotel, ktorý prekonáva hranice

 

Už pri prvotných prípravách projektu vedeli architekti zo štúdia WOHA Architects, že Singapur potrebuje inovatívnu budovu, ktorá by prekonala doterajšie hranice. Parkroyal on Pickering splnil tento zámer dokonale a výsledkom výstavby sa stal jedinečný hotel spojený s kancelárskymi priestormi, ktorý ponúka najvyšší štandard v celkovom vybavení priestorov, konštrukčnom riešení aj prevedení vonkajších častí, čím sa stáva ideálom pre súčasné zelené riešenia mestskej výstavby.  

Zdroj: www.senatus.net


Originálna stavba s príchodom nových prvkov


Výnimočnosť budovy spočíva v samotných ekologických prvkoch, ktoré robia z budovy daný architektonický príklad. Nehnuteľnosť s výškou 90 metrov je z každej strany pokrytá bohatou vrstvou zelene, ktorá sa tiahne až k jej vrcholu. Dizajn budovy je navrhnutý tak, aby dokázal šetriť mestský priestor a zároveň poskytnúť úžasný pohľad na ideálnu kombináciu stavebných materiálov s vegetáciou, ktorá sa akoby vzrastá s interiérom. Nakoľko je zvykom kombinovať fasády so zeleňou len okrajovo, tento štýl realizácie môžeme považovať za niečo nové.  

Zdroj: www.senatus.net


Budova získala radu ocenení


Budova akou je singapurský Parkroyal on Pickering si o rôzne ocenenia doslova pýtala. Sami autori však nečakali, že sa ich za dva roky nazbiera hneď viac ako 20, čo je jasným dôkazom originality stavby. Spomedzi všetkých ocenení je najprestížnejším určite Cena za najlepšie mestské prostredie udeľovaná Radou pre výškové budovy a mestské prostredie, ktorá považuje za najlepšiu stavbu tejto kategórie práve dielo z WOHA Architects.

Zdroj: www.greencitytrips.com


Singapurský projekt ukázal celému svetu, že stavať v enviromentálnom duchu sa dá aj v husto zaľudnených betónových centrách veľkých miest. Svetoznámy hotel Parkroyal on Pickering potvrdzuje, že ak majú architekti záujem o inováciu a napredovanie celej oblasti architektúry, potom môžu vyrastať pokrokové stavby udávajúce smer. Nám len ostáva držať palce ďalším autorom veľkolepých budov, aby nešetrili nápadmi a s pomocou odhodlaných tímov pomáhali lepšej symbióze človeka s prírodou aj týmto spôsobom.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : tripadvisor.com.sg, senatus.net, greencitytrips.com