Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Šanghaji premenili palivové nádrže na galériu

Napísal Róbert Bosák, 17.04.2020

Nevyužívané areály letísk ponúkajú obrovské priestranstvá, ktoré sa dajú premeniť na obytné, obchodné či kultúrne zóny. Príkladom je aj staré šanghajské letisko, ktoré roky zívalo prázdnotou. Dnes je z neho rozsiahly verejný park s galériou, a to nie hocijakou.

Zdroj: openarch.com 


Práve galéria vzbudzuje v premenenom areáli bývalého letiska Longhua najviac pozornosti. Architekti z ateliéru Open Architecture totiž prišli s originálnym nápadom zriadiť ju rovno v palivových tankoch, ktoré boli kedysi využívané na účely prevádzky lietadiel. Dnes slúžia ako moderné umelecké centrum zasadené do obrovskej zelenej zóny.

Zdroj: openarch.com 


Premena namiesto likvidácie

 

Po rokoch nevyužívania letiska sa uvažovalo nad jeho likvidáciou. Tá by však práve kvôli 5 palivovým nádržiam stála obrovské peniaze. Majitelia sa tak rozhodli investovať do premeny areálu na obrovský park s unikátnym kultúrnym centrom. Po 6 rokoch rekonštrukcií, v rámci ktorých sa okrem premeny vnútra nádrží zriadili aj vyhliadkové prístavby a zelené strechy, sa dostavil výsledok, ktorý od otvorenia v marci 2019 prilákal milióny ľudí.

Zdroj: openarch.com


Výstavy, koncerty, veľtrhy

 

Návštevnosť areálu Tank Shanghai, ako je projekt nazvaný, nerástla len kvôli zvedavosti po tom, ako sa dajú takéto palivové nádrže premeniť na kultúrne priestory. Lákadlom je aj pestrá ponuka podujatí, ktoré sa v nich organizujú. Interiéry nádrží slúžia okrem umeleckých výstav aj ako koncertné sály či priestory na organizovanie rôznych veľtrhov. Pri návrhu sa myslelo aj na bary, kaviarne a reštaurácie, v ktorých sa môžu ľudia počas podujatí občerstviť.

Zdroj: openarch.com 


Z letiska oddychová zóna

 

Medzi návštevníkmi nie sú len milovníci kultúry a hostia prichádzajúci kvôli veľtrhom. Tank Shanghai je zároveň obľúbeným oddychovým areálom, v ktorom sa dá hrať, relaxovať alebo spoznávať miestnu prírodu. Park je rozdelený na akési zelené námestia, v ktorých sú vysadené desiatky druhov tráv a stromov. Zároveň sa dá využiť aj na organizovanie letných hudobných festivalov.

Zdroj: openarch.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: openarch.com