Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Šali pripravujú výstavbu 150 nájomných bytov

Napísal Róbert Bosák, 18.02.2018

Výstavba nájomných bytov v nitrianskom kraji by sa mala v najbližšom období trochu rozhýbať. Nové byty chcú ešte v prvej polovici roka začať stavať napríklad v Šali, no tá nemá byť jedinou lokalitou v regióne s týmto cieľom.

 

Situácia okolo nedostatku nájomných bytov v nitrianskom kraji netrápi len Šaľu, no zdá sa, že práve tu sa pustia do ich početnejšej výstavby ako prví. Vedenie mesta minulý týždeň ohlásilo prípravy na zahájenie výstavby 3 bytoviek, v ktorých chcú zriadiť desiatky bytov dostupných pre záujemcov o získanie nájomného bývania.

Zdroj: dnes24.sk

 

Až 150 nových bytov

 

V spomínaných 3 objektoch má vzniknúť celkovo až 150 bytov, pričom ich počet nerozdelia rovnako. 34 bytových jednotiek sa zriadi v 2 menších domoch a zvyšných 116 sa má zmestiť do 1 vyššej budovy. Komplex má vyrásť na mestskom pozemku situovanom na Kráľovskej ulici, čím sa mesto vyhne prípadným problémom spojeným s riešením pozemkovej situácie. Aj to urýchli celý proces realizácie, ktorý sa v prípade rýchleho vyriešenia financovania môže začať už túto jar. 

 

Výstavba za 6,5 mil. €

 

Náklady na realizáciu boli predbežne vyrátané na 6,5 mil. €. Výstavbu však mesto nebude financovať z vlastných zdrojov, ale z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Jeho predstavitelia ohlásili, že tohtoročný rozpočet na nájomné byty v najmenej rozvinutých okresoch dosiahne 25 miliónov. Či sa k nim radí aj projekt zo Šale, na ktorý už schválili 1,5 milióna, to sa ukáže neskôr.

Zdroj: obecne-noviny.sk

 

Žiadostí o pridelenie nájomných bytov má miestna radnica na stole už teraz viac ako 350. Po zahájení výstavby ich počet zrejme narastie, čo len potvrdí vysoký dopyt prerastajúci ponuku nájomného bývania v meste. Prípadná výstavba 150 bytových jednotiek ho pomôže znížiť, no (nielen) Šaľu bude naďalej trápiť ich nedostatok.   

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: dnes24.sk, teraz.sk, tasr.sk

Foto:  obecne-noviny.sk, dnes24.sk