Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Rači má vyrásť nový bytový komplex aj so zariadením pre seniorov

Napísal Róbert Bosák, 21.11.2023

Bytový fond v bratislavskej Rači má v najbližších rokoch rozšíriť niekoľko projektov. Výstavba nového bytového komplexu sa plánuje aj v oblasti Rinzle. Súčasťou obytnej zóny sa stane menšie zariadenie pre seniorov.

Rača, Zdroj: alchetron.com


5 bytoviek a 1 polyfunkčný dom


Zámer vybudovať na území Rače nový obytný komplex predložila spoločnosť Rinzle Rača. Jej cieľom je postaviť na voľných pozemkoch v lokalite pri uliciach Alstrová a Kadnárová menšiu obytnú zónu s občianskou vybavenosťou a potrebným zázemím. Projekt bude tvoriť 6 objektov združených do 2 stavebných blokov. 5 objektov ponúkne štandardne vybavené byty s rôznou výmerou. 6. budova bude zriadená ako polyfunkčný dom.


Kancelárie a seniorské zariadenie


V novom rezidenčnom komplexe si nájdu bývanie desiatky obyvateľov. Okrem 5 bytových domov sa byty zriadia aj v polyfunkčnom objekte. Z 5 nadzemných podlaží v tomto objekte budú pre byty vyhradené priestory na 3 podlažiach. Zvyšná časť polyfunkčného domu poslúži ako priestor pre zriadenie pobytového centra pre seniorov. Súčasťou objektu bude tiež zopár kancelárií.


Viac ako 160 bytových jednotiek


V 5 bytových domoch s 5 nadzemnými podlažiami a na 3 podlažiach v polyfunkčnom dome vznikne dokopy 165 bytov. Takmer polovica bytov bude 3-izbových. Okrem 2 a 3-izbových bytových jednotiek bude v komplexe zriadených aj 11 veľkometrážnych bytov so 4 alebo 5 izbami. Obyvatelia bytov budú mať k dispozícii viac ako 200 parkovacích miest. 250 miest sa zriadi v podzemnej garáži. Ďalších 26 miest pribudne vonku pri jednotlivých budovách.


V prípade získania všetkých povolení a úspešnej realizácie projektu sa obyvatelia budú môcť do nových bytov nasťahovať v roku 2028. Výstavba bytového komplexu, v exteriéri ktorého nebude chýbať zeleň, detské ihrisko a oddychové plochy, sa má začať v roku 2025.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: alchetron.com