Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V pozemskom raji na Sicílii predávajú domy za 1 €

Napísal Róbert Bosák, 21.01.2019

Radi by ste zohnali bývanie v pokojnom prostredí, najlepšie v niektorom z pozemských rajov? Potom vás možno osloví nápad predstaviteľov mesta Sambuca di Sicilia, kde chcú prilákať nových obyvateľov na výpredaj rekordne lacných domov.

Zdroj: www.flickr.com


Snaha zvýšiť populáciu lákaním na lacné domy alebo byty nie je v postupne vyľudňovaných talianskych mestečkách ničím novým. Do zoznamu lokalít, ktoré pristúpili na takýto nápad, sa po najnovšom zaradí aj Sambuca di Sicilia. Miestne úrady dokonca pred niekoľkými dňami prišli s ponukou, aká sa neodmieta.

Zdroj: www.flickr.com


Výpredaj opustených domov za 1 €

 

Viaceré sicílske mestá sa vyľudňujú napriek svojim prírodným krásam, kultúrnemu dedičstvu a úrodnej pôde. Po obyvateľoch odchádzajúcich do väčších miest tak ostávajú domy zívajúce prázdnotou. Inak to nie je ani v 6-tisícovom Sambuca di Sicilia, kde sa tieto neobývané domy rozhodli predať za 1 €. Podľa tamojších úradov ide hneď o niekoľko desiatok domov, ktoré by v prípade úspešného predaja zvýšili populáciu mesta o niekoľko stoviek ľudí.

Zdroj: www.latitudeslife.com 


Podmienkou je renovácia do 3 rokov

 

Kúpa domu za 1 € nebude taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá. Transakcia síce môže prebehnúť ihneď, no do 3 rokov od prepisu domu musí majiteľ pristúpiť k jeho renovácii. Jej hodnota musí dosahovať najmenej 15 000 €, čo je dosť na to, aby malo mesto istotu, že domy nebudú chátrať a že čiastka 15 000 € stojí vlastníkom za to, aby ich naozaj obývali. Tomu má pomôcť aj záručný vklad vo výške 5 000 € s návratnosťou po ukončení renovácie.

Zdroj: www.tpi.it 


Lacné bývanie v pozemskom raji

 

Nielen štýlové kamenné domy v typickom južanskom prevedení, ale aj osviežujúce prímorské podnebie, pokojné prostredie a neodolateľná okolitá príroda. Sambuca di Sicilia toho ponúka dosť a nie nadarmo nazývajú miestni túto lokalitu „pozemským rajom“. Otázne ostáva, či sú podmienky pre zdravý a pokojný život dostatočne lákavé a či sa ľudia nechajú zlákať domami za 1 € napriek slabšej ekonomickej situácii a úpadku spoločenského života v regióne.

Zdroj: www.thisisinsider.com 


Spomínané sicílske mesto nie je jediné, kde sa pokúšajú zvýšiť populáciu výpredajom domov za 1 €. S podobným nápadom prišli pred rokom aj v Ollolai na Sardínii, kde vytvorili ponuku 200 domov za 1 €. Tie sa však ešte stále nevypredali, takže kto by sa chcel usadiť na slnečnej Sardínii, ten má možnosť získať dom za viac ako výhodných podmienok.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.cnbc.com, www.msn.com

Foto: www.flickr.com, www.latitudeslife.com, www.tpi.it, www.thisisinsider.com