Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Petrohrade otvorili zrekonštruované historické kúpele Fonarnye Bani

Napísal Róbert Bosák, 16.09.2021

Balneológia a kúpeľníctvo má v Petrohrade dlhodobú tradíciu. Výraznou mierou sa pod to podpísali aj slávne kúpele Fonarnye Bani. Tie sa po niekoľkoročnej prestávke vracajú opäť do hry.

 

Petrohradské kúpele Fonarnye Bani boli pýchou ruského kúpeľníctva od roku 1871. Napriek sláve a medzinárodnému renomé sa však nedokázali vyhnúť problémom, ktoré vyústili až do ukončenia ich prevádzky. Celý kúpeľný komplex následne začal chátrať a po kratšom čase sa dostal do alarmujúceho stavu. Ten je však v súčasnosti minulosťou a kúpele sú opäť otvorené širokej verejnosti, ktorá si môže užiť wellness v ich vynovenej podobe.

Fonarnye Bani, Zdroj: megreinteriors.com

 

Kúpele vyžadovali kompletnú rekonštrukciu

 

Krátko pred zahájením obnovy boli kúpele takmer celé zničené. Sanáciu vyžadoval skoro celý interiér, v ktorom sa rozpadávali rímsy aj steny. Zničené boli aj podlahy a obklady na stenách. Modernizáciu vyžadovala aj vonkajšia časť komplexu vrátane okolitého exteriéru. Architekti z ateliéru Megre Interiors tak stáli pred dosť náročnou úlohou, ktorej cieľom bola kompletná renovácia kúpeľov.

Fonarnye Bani, Zdroj: megreinteriors.com 


Rekonštrukcia kúpeľov trvala až 15 rokov

 

Kompletná renovácia vyžadovala rozsiahle stavebné zásahy, ktorých realizácia sa z viacerých dôvodov naťahovala. Od zahájenia prvých prác až po ukončenie celej rekonštrukcie tak prešlo 15 rokov. Kúpele v Petrohrade, ktoré patria medzi najstaršie v celom petrohradskom regióne, sa však nakoniec podarilo zrekonštruovať podľa očakávaní. Kúpeľný komplex je po ukončení všetkých prác znovu v skvelej kondícii a môže sa pochváliť elegantným vzhľadom a viac ako nadštandardným komfortom.

Fonarnye Bani, Zdroj: megreinteriors.com

 

Renovácia spojila históriu a súčasný dizajn

 

Pod elegantný vzhľad kúpeľov sa podpísalo najmä zakomponovanie pôvodných prvkov do jeho vynovenej podoby. Architekti síce použili mnohé moderné prvky, ktoré urobili kúpele kvalitne vybaveným dobovým komplexom spĺňajúcim nároky dnešnej klientely, no v návrhu sa objavilo aj mnoho riešení imitujúcich pôvodný vzhľad komplexu. V kúpeľoch sa tak spojil súčasný dizajn s históriou, čo v priestoroch vytvorilo jedinečnú atmosféru. Fonarnye Bani tak nadväzujú na svoj historický odkaz, no v modernom až nadčasovom prevedení.

Fonarnye Bani, Zdroj: megreinteriors.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: megreinteriors.com

Zdroj foto: megreinteriors.com