Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Pekingu rozostavali mrakodrap s najvyšším átriom na svete

Napísal Róbert Bosák, 04.04.2017

Peking chce v súťaži o najlepšie architektonické diela opäť zabodovať. V budúcom roku má dokončiť ďalší špeciálny mrakodrap, no tentoraz to nebude výškový líder ani zázrak dizajnu. Dominantou novej veže bude najvyššie položené átrium na svete.

Zdroj: kontaktmag.com

 

Každý z top projektov výškových veží ukrýva niečo unikátne, vďaka čomu si získa pozornosť celého sveta. Dlhodobo očakávaný komplex Leeza Soho z Pekingu nepotrebuje nič špeciálne, pretože o popularitu má postarané vďaka návrhu unikátneho átria. Práve to sa má stať hlavnou dominantou mrakodrapu, ktorý doplní už aj tak bohato zastavanú panorámu metropoly.

Zdroj: designgate.cz  

Budova ukáže najvyššie položené átrium na svete

 

Doposiaľ nepostavili žiadnu budovu, ktorej átrium by siahalo do výšky niekoľkých desiatok poschodí. V prípade aktuálne rozostavaného projektu pôjde o historický rekord, lebo chystané átrium má vyrásť až na úroveň 190 metrov. Keďže stavebné plány hovoria o celkovej výške objektu 207 metrov, átrium bude siahať takmer na samý vrchol.

Zdroj: dezeen.com  

Originálny nápad dvoch veží prepojených átriom

 

Pri prvom pohľade na vizualizácie projektu si len ťažko všimneme, že Leeza Soho tvoria dve veže, ktoré takmer neviditeľne splývajú do jedného celku. Bodom, ktorý ich má spojiť, bude práve spomínané átrium. S ním sa spája ešte jedna zaujímavosť, pretože pri výstavbe sa majú uplatniť postupy, vďaka ktorým bude schopné rotovať pod 45-stupňovým uhlom.

Zdroj: designmagazin.cz   

Komplex dvojice sklenených veží zrastených vysokým átriom je aktuálne v štádiu výstavby. Budova navrhnutá ateliérom zosnulej architektky Zahy Hadid by mohla byť hotová už počas budúceho roka. Domáci obyvatelia aj návštevníci Pekingu sa tak môžu začať tešiť na ďalší skvost, ktorý sa bude so 46 poschodiami vypínať ponad miestnu panorámu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : kontaktmag.com, dezeen.com, designgate.cz, designmagazin.cz