Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V okrese Galanta má vzniknúť nová veterná elektráreň

Napísal Róbert Bosák, 12.10.2023

Juhozápad Slovenska sa môže stať lídrom v pomyselnom rebríčku regiónov s najvyšším podielom elektriny z obnoviteľných zdrojov energie. V poslednom období prišlo na stôl viacero projektov, ktoré majú do tejto časti krajiny priniesť nové fotovoltické a veterné elektrárne. Ďalší zdroj „zelenej“ elektriny zaistí nový veterný park v obci Dolné Saliby.


Výstavbu novej elektrárne v okrese Galanta plánuje spoločnosť VE Telek, s. r. o. V katastri obce Dolné Saliby chce nainštalovať niekoľko klasických 3-listových veterných turbín. Ich výška bude dosahovať do 175 metrov. Zariadenia s maximálnym priemerom listového rotora 172 metrov dosiahnu výkon 7,2 MW.

Ilustračné foto, Zdroj: pixabay.com


Veterná elektráreň za 18 mil. €


Hlavným cieľom projektu je výroba čistej energie a jej následné dodávanie do siete, z ktorej bude generovaná elektrina prúdiť ku koncovým odberateľom. VE Telek, s. r. o. investuje do realizácie tohto zámeru približne 18 mil. €. Obec Dolné Saliby si ako vhodnú lokalitu zvolila kvôli jej dobrým poveternostným podmienkam umožňujúcim dosiahnuť vyššiu efektivitu.


Začiatok prevádzky v roku 2026


Prvé práce spojené s výstavbou veternej elektrárne by mali prebehnúť v priebehu 1. kvartálu 2026. Montáž veterných turbín a ich príprava na uvedenie do prevádzky potrvá pár mesiacov. Koniec realizácie je naplánovaný na 3. kvartál toho istého roka. Do konca roka 2026 alebo na začiatku roka 2027 sa začne s výrobou elektriny.

Ilustračné foto, Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com